USA/åbning: Aktier fortsætter rekordkurs

Udgivet den 03-07-2024  |  kl. 15:48  |  

De amerikanske aktiemarkeder danser fra start onsdag omkring gårsdagens rekordniveauer, efter at jobtal forud for åbningen har vist afkølende tendenser på det amerikanske arbejdsmarked.

Samtidig er der tale om en halv arbejdsdag for handlerne, da markederne lukker allerede kl. 19 danske tid inden nationaldagen Fourth of July.

ADP-rapporten, der dækker det private arbejdsmarked, viste en overraskende afmatning i juni, da der blev skabt 150.000 nye job mod ventede 165.000 job, mens også lønvæksten aftog.

Samtidig steg antallet af nytilmeldte ledige for niende uge i træk, hvilket vidner om et fortsat køligere amerikansk arbejdsmarked forud for fredagens officielle jobrapport.

Det trak aktierne ned i formarkedet, og den tendens er fortsat efter åbningen. En afkøling af arbejdsmarkedet er ellers en af de ting, som den amerikanske centralbank har peget på skal til, hvis inflationen skal aftage.

Det er dog en balancegang, da den stærke amerikanske økonomi samtidig har været med til at fastholde aktieopsvinget trods den vedholdende inflation.

Pilen peger dog opad efter få minutters handel, og dermed fortsætter S&P 500 og Nasdaq rekordkursen.

De tre ledende indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, åbner alle med en stigning på 0,1 pct.

Det kommer efter tirsdagens indeksrekorder, hvor S&P 500 satte årets 32. lukkerekord og Nasdaq sin 21.

Det kom blandt andet som reaktion på, at chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, meddelte, at centralbanken har "gjort en hel del fremskridt" i kampen mod inflationen.

Senere i aften offentliggøres der referat fra seneste rentemøde i den amerikanske centralbank.

PARAMOUNT STIGER STORT

Mediekæmpen Paramount Global står til at skyde markant op i USA onsdag, hvor der endnu engang er nyt om det fremtidige ejerskab.

Aktien stiger 9,9 pct. fra start.

Ifølge Bloomberg News er det film- og tv-producenten Skydance Media, der har indgået en foreløbig aftale om at købe selskabet National Amusements og fusionere med Paramount.

Den foreløbige aftale kommer, efter at partnerne ellers var gået hver til sit i sidste måned uden at være i stand til at nå til enighed.

Også tidligere på ugen har Paramount fået opmærksomhed på opkøbsrygter og spekulationer om et muligt overtagelsestilbud.

New York Times skrev tirsdag, at mediemilliardæren Barry Diller via sin koncern IAC overvejede at byde på Paramount, der de senere måneder ellers allerede har afvist bud fra Sony og fra Skydance.

TESLA FORTSÆTTER FREM

Tesla havde tirsdag vind i sejlene og steg mere end 10 pct. til det højeste niveau siden januar, da elbilproducenten i sit andet kvartal leverede 443.956 elbiler mod ventede 439.302 køretøjer. Der var samtidig tale om en fremgang fra første kvartal.

Onsdag fortsætter aktien op med et plus på 3 pct.

Også computerproducenten Dell starter stærk ud, efter at aktien er blevet tilføjet til Bank of Americas såkaldte US 1-liste, der dækker over bankens bedste investeringsforslag.

Dell stiger 2,5 pct.

AMAZON-STIFTER VIL SÆLGE UD

Stifteren af Amazon, Jeff Bezoz, har planer om at sælge aktier for 5 mia. dollar. Aktien ramte tirsdag en rekordkurs, og efter lukketid blev der indgivet en meddelelse til børsmyndighederne om det forestående aktiesalg.

Det skriver Bloomberg News.

Bezoz solgte sidst aktier i februar. Her blev der solgt aktier for cirka 8,5 mia. dollar hen over ni handelsdag.

Amazon-aktien falder onsdag 0,2 pct.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Seneste nyheder