USA/åbning: Tesla og Netflix trækker fortsat fremgang på Wall Street

Udgivet den 07-06-2023  |  kl. 15:43  |  

Tesla får igen positiv opmærksomhed fra starten af den amerikanske handel med aktier onsdag, hvor alle tre hovedindeks atter er startet let i grønt oven på ligeledes små plusser tirsdag.

De tre ledende indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, stiger fra start med mellem 0,01 pct. og 0,4 pct. Størst er stigningen til det teknologitunge Nasdaq-indeks, hvor både Tesla - men også Netflix - er med til at trække op.

I Europa holdes begejstringen onsdag nede af svage kinesiske handelstal for maj, hvor eksporten i verdens næststørste økonomi bakkede markant mere end ventet, hvilket sender endnu et signal om aftagende efterspørgsel, men det smitter ikke helt så kraftigt af på den amerikanske side af Atlanten.

Tirsdag var en overraskende renteforhøjelse hos den australske centralbank, Reserve Bank of Australia, med til at sikre fremgangen på Wall Street, hvor særligt bankerne havde det godt.

Den seneste tids fremgang sender S&P 500-indekset uhyre tæt på et såkaldt "bull-marked", da indekset nu er lige i nærheden af en stigning på 20 pct. siden sin seneste bund i oktober sidste år.

TESLA STRYGER FORTSAT FREM

Blandt enkeltaktierne er der fortsat positiv opmærksomhed omkring elbilproducenten Tesla, som tirsdag kunne glæde sig over, at Model 3 er blevet godkendt til den maksimale amerikanske skatterabat.

Aktien stiger onsdag for niende børsdag på stribe. Fremgangen er på 3 pct. til 227,97 dollar. Tirsdag steg aktien med 1,7 pct. Siden nytår er Tesla-aktien lidt mere end fordoblet i værdi.

I grønt er også kryptobørsen Coinbase, der får lidt genrejsning i onsdagens tidlige handel efter et hårdt slag på 12,1 pct. tirsdag på nyheden om, at de amerikanske børsmyndigheder har lagt sag an mod selskabet.

Fra start onsdag stiger aktien med 2,8 pct. til 53,04 dollar.

MINDRE SOFTWARENAVNE RYGER I HVER SIN GRØFT

Blandt de mindre selskaber er der også masser af aktivitet i softwareselskabet Yext, der sent tirsdag afleverede regnskab for første kvartal 2023/24 og opjusterede sine forventninger til hele regnskabsåret.

Yext opnåede i kvartalet en justeret indtjening per aktie på 9 cent mod analytikernes forventninger om 5 cent ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

For hele året venter selskabet nu en samlet justeret indtjening per aktie på 28-29 cent mod tidligere ventet 22-23 cent.

Analytikernes bud lå inden regnskabet på 22 cent, viser estimaterne fra Bloomberg News.

Yext-aktien stiger med massive 33,1 pct. til 12,78 dollar i onsdagens tidlige handel.

I den modsatte grøft er softwarekollegaen Couchbase, som sendes ned med 14 pct. til 19,12 dollar fra start.

Det sker, efter at selskabet i sit regnskab for første kvartal 2023/24 har luftet en prognose om et større tab end ventet i andet kvartal, hvor også omsætningen af selskabet selv ses lande lavere, end analytikerne på forhånd havde ventet.

En lang række børshuse noterer sig ifølge Bloomberg News, at aktien har gjort det godt indtil nu i år med en stigning på 68 pct., og at der derfor kan være begrænset med potentiale i den kommende tid.

NETFLIX GAVNET AF LØFTEDE KURSMÅL

Tilbage blandt de større navne stiger streamingtjenesten Netflix' aktie med 4,6 pct. til 417,80 dollar.

Det kan blandt andet hænge sammen med, at Wells Fargo har løftet sit kursmål for aktien til 500 dollar fra 400 dollar.

Banken holder samtidig fast i den positive anbefaling "overvægt", fremgår det af Bloomberg News.

- Det virker logisk, at markedet for tv-annoncer på mere end 70 mia. dollar vil være let at plukke for Netflix' annonceunderstøttede forretning, og faktisk tror vi, at der lige nu kun er 8,7 mia. dollar på spil, da det er den annonceværdi, der ikke er sports-relateret, som heller ikke er låst fast af medieselskaber på forhåndsaftaler, skriver Wells Fargo.

Storbanken JPMorgan har desuden hævet sit kursmål for Netflix-aktien til 470 dollar fra 380 dollar. Her er anbefalingen fortsat "overvægt".

.\\˙ MarketWire

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯