Valuta: Aktieplusser dæmper appetitten på dollar

Udgivet den 15-09-2020  |  kl. 13:19  |  

Dollar er på hælene tirsdag eftermiddag, hvor aktiemarkederne er præget af stigninger, og behovet for at forskanse sig mod kursfald via køb dollar derfor er afdæmpet.

Medvirkede til at løfte stemningen er håbet om en vaccine mod covid-19, skriver Reuters. Astrazeneca genoptog mandag sit fase 3-studie med en vaccine efter en kort pause, hvor mulige bivirkninger i en enkelt patient blev undersøgt.

Samtidig har amerikanske Pfizers topchef, Alfred Bourla, varslet, at Pfizer og partneren Biontech så tidligt som i oktober kan have data fra deres fase 3-studie med en coronavaccine.

- Det er opløftende, at Pfizer har givet et klart mål. Da risikoaktiverne steg, mistede dollar momentum, siger Kyosuke Suzuki, valutachef hos Société Générale, til Reuters.

I det store valutakryds mod euro svækkes dollar til 1,1900 dollar per euro fra 1,1869 mandag eftermiddag. Den amerikanske valuta svækkes desuden til det laveste niveau i 16 måneder mod kinesiske yuan. 6,7718 yuan koster en dollar mod 6,8126 yuan mandag eftermiddag og over 7,05 yuan i juni.

Fremgangen til yuan skal ifølge Reuters blandt andet ses i lyset af nøgletal, der viser, at den kinesiske økonomi er i klar bedring.

Tal for det kinesiske detailsalg viser tirsdag en stigning på 0,5 pct. på årsbasis i august efter et fald på 1,1 pct. i juli. Økonomer havde ifølge Bloomberg News ventet en flad udvikling på 0,0 pct.

Industriproduktionen er desuden steget med 5,6 pct. på årsbasis i august, mens økonomer havde ventet en fremgang på 5,2 pct.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder