Valuta: Amerikansk stimulus og britisk EU-aftale-håb presser dollar

Udgivet den 02-12-2020  |  kl. 06:32  |  

Forøget håb om en ny stimulus-pakke fra de amerikanske politikere understreges af øget risikovillighed hos investorerne, hvilket tirsdag morgen presser dollar i forhold til de øvrige store valutaer.

Investorerne vejrer forår for en amerikansk stimulusaftale, efter at nye forhandlinger om en hjælpepakke synes at være inden for rækkevidde med et nyt forslag fra Repræsentanternes Hus' formand, demokraten Nancy Peloci, og en en revision af den hidtidige plan fra Senatets flertalsleder, den republikanske Mitch McConnell.

Samtidig har en tværpolitisk gruppe af amerikanske senatorer ifølge Financial Times fremlagt en udgiftspakke på godt 900 mia. dollar for at bryde dødvandet om den finanspolitiske stimulus. Fremlæggelsen kommer efter at den amerikanske centralbankchef Jay Powell tirsdag nok engang appellerede til politikerne om at komme med mere støtte til økonomien.

Federal Reserves topfolk har gentagne gange advaret om, at der skal mere til, hvis ikke USA's økonomi skal synke ned i et hængedyn på grund af coronaviruspandemien, der har ramt landet særdeles hårdt.

- Med rapporten fra Pelosi og McConnell og deres respektive forslag tilbage i ringen, er håbet, at med stigningen i covid-19 tilfældene, der truer genopretningstempoet, vil en større følelse af, at det haster, kunne gennemtvinge finanspolitisk støtte, skriver valutastrateg Jingyi Pan fra IG Asia i et notat ifølge Bloomberg News.

I Europa er der intense forhandlinger mellem Storbritannien og EU for at nå frem til en aftale for tiden efter brexit.

Den britiske minister med ansvar for brexit , Michael Gove, vurderede tirsdag, at EU forlanger for meget, samt at parterne "måske ikke vil nå en forhandlet aftale".

EU's brexit -forhandler, Michel Barnier, har været i London siden fredag for i sidste øjeblik at nå en aftale, inden overgangsordningen udløber til nytår.

Finansmarkederne ser dog udtalelserne som "teatertorden", og satser på, at de truende toldmure mellem EU og Storbritannien ikke vil materialisere sig.

Euro koster onsdag morgen 1,2080 dollar mod 1,2035 dollar tirsdag eftermiddag, og pund koster onsdag morgen 1,3420 dollar mod 1,3365 dollar tirsdag.

Dollar ligger sideløbende i 104,40 yen mod 104,50 yen tirsdag.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder