Valuta: Britisk pund svækkes efter skuffende væksttal

Udgivet den 09-08-2019  |  kl. 14:09  |  

En voldsom svækkelse har ramt det britiske pund fredag, hvor formiddagens nye tal for den økonomiske vækst i Storbritannien viste sig at være en skuffelse.

Storbritanniens bruttonationalprodukt, BNP, faldt i andet kvartal med 0,2 pct. i forhold til første kvartal. Til sammenligning havde økonomerne ventet en flad udvikling i kvartalet, viser estimater indsamlet af Bloomberg.

Det er første gang i syv år, at den britiske økonomi er gået tilbage, men en opbremsning kommer ikke som det helt store chok, vurderer Kim Blindbæk, der er makroanalytiker hos Sydbank.

- I udgangspunktet kommer det ikke som en overraskelse, at den britiske økonomi bremser op i andet kvartal. I første kvartal blev den økonomiske vækst nemlig holdt kunstig høj af massiv lageropbygning frem mod brexit-deadlinen den 29. marts, skriver han i en kommentar.

Han bakkes op af Mikael Olai Milhøj, der er senioranalytiker hos Danske Bank, og som også hæfter sig ved, at usikkerheden forbundet med Storbritanniens kommende exit fra EU tynger den britiske økonomi generelt.

- Nu hvor brexit blev udskudt indtil tidligst 31. oktober, så har virksomhederne ikke længere behov for at fylde varer på lager, og faktisk har nogle virksomheder også valgt at reducere deres lagre i stedet for at producere nyt. Dermed har lagrene bidraget negativt til væksten i andet kvartal, omend importen modsvarede en stor del af det, lyder det i en kommentar.

Pundet blev umiddelbart efter offentliggørelsen af nøgletallet voldsomt svækket, og fredag eftermiddag koster et pund 1,2077 dollar mod 1,2132 dollar torsdag eftermiddag og 1,2115 dollar kort før offentliggørelsen.

Og pundet kan også risikere at blive tynget yderligere, vurderer Sydbank.

- I øjeblikket skal der ikke meget til at ryste investorerne, og pundet kan derfor godt blive svækket yderligere på kort sigt. Usikkerheden er dog meget stor, og hvis de britiske politikere bevæger sig yderligere i retning af at forlade EU uden en aftale, kan pundet blive svækket markant, skriver Kim Blindbæk.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,45%
 
23/08/19

 
9,21%
 
23/08/19

 
4,50%
 
23/08/19

 
1,69%
 
23/08/19

 
1,02%
 
23/08/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder