Valuta: Dollar genvinder lidt styrke efter kaotisk tv-duel

Udgivet den 30-09-2020  |  kl. 15:15  |  

Den amerikanske dollar vinder onsdag noget af de seneste dages tabte terræn tilbage, idet handlerne afvejer konsekvenserne af en kaotisk første tv-duel mellem USA's præsident, Donald Trump, og hans udfordrer, Joe Biden.

Dollarspot-indekset stiger en smule til 94,04 fra 93,92 tirsdag eftermiddag, hvilket kommer i kølvandet af to dage med fald, efter at den amerikanske valuta nåede det højeste niveau i to måneder i sidste uge.

Samlet set var den amerikanske dollar på vej til at levere det dårligste kvartal siden foråret 2017, idet håb om en hurtig genopretning fra det økonomisk nedbrud efter covid-19-pandemien har fået investorerne til at forlade sikre havne som dollar og købe ind i mere risikable valutaer.

- Den måde, som markedsfortællingen spiller i øjeblikket, er, at en Biden-sejr er en smule negativ for dollar på grund af den finanspolitiske ekspansion, der finder sted, når den amerikanske centralbank er i venteposition og kan tolerere en højere inflation, siger Stuart Ritson, der er porteføljeforvalter hos Aviva Investors, ifølge Reuters.

Mange markedsdeltagere er dog skeptiske med hensyn til at knytte valutabevægelserne til tv-debatten.

- Jeg tror ikke, at genopretningen i dollar er relateret til tv-debatten, som om noget har øget den amerikanske politiske risici og burde trække dollar ned. Til gengæld ser vi en naturlig modreaktion efter den kraftige svækkelse de seneste to dage, siger Thu Lan Nguyen, der er valutastrateg hos Commerzbank, ifølge Reuters.

Euro koster onsdag eftermiddag 1,1704 dollar mod 1,1730 dollar tirsdag eftermiddag, og pund koster onsdag 1,2820 dollar mod 1,2842 tirsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder