Valuta: Dollar styrkes en smule - pund står for fald

Udgivet den 11-09-2020  |  kl. 07:34  |  

Dollar styrkes en smule fredag morgen, da investorerne leder efter sikre havne på grund af uroen på aktiemarkedet på Wall Street.

Dermed kan dollar ende med at blive styrket to uger i træk for første gang siden maj.

Det skriver Reuters.

- Vi synes, at det er svært at se aktiemarkedet blive ved med at performe i det her usikre miljø. En periode med uro virker sandsynlig, og i det scenarie plejer dollar at kunne finde støtte, eller har i det mindste svært ved at blive svækket, siger Rodrigo Catril, valutastrateg ved National Australia Bank, ifølge Reuters.

På denne side af Atlanterhavet var kursen på euro en smule ustabil torsdag eftermiddag, da chefen for Den Europæiske Centralbank, Christine Lagarde, holdt tale på et pressemøde.

- I det nuværende miljø med stigende usikkerhed vil styrelsesrådet nøje overvåge data, hvilket også vil inkludere valutakurserne, siger Christine Lagarde

Omkring talen nåede euro op på 1,1917 dollar, men faldt igen i løbet af torsdagen.

Fredag morgen koster euroen 1,1833 dollar. Ved dansk lukketid var prisen på euro 1,1873 dollar torsdag eftermiddag.

Pund forsætter sit fald fra torsdag, hvor EU sagde fra overfor Storbritanniens plan om at ændre den udtrædelsesaftale, som de to parter blev enige om for et års tid siden.

På trods af en forsikring om, at Storbritannien ikke agter at løbe fra aftalen, stoppede faldet ikke for den britiske møntfod, der nåede ned i 1,2773 dollar, hvilket er bundrekord for de seneste seks uger.

Pund koster 1,2821 dollar fredag morgen, hvor prisen torsdag eftermiddag var 1,2867 dollar.

I Asien ligger den japanske yen stabilt, hvilket den har gjort det meste af ugen. Fredag morgen skal man betale 106,16 yen for en dollar mod 106,17 yen for dollar torsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Frederik Kjærgaard Bonde

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder