Valuta: Dollar svækket efter god start på august

Udgivet den 04-08-2020  |  kl. 12:55  |  

Den amerikanske dollar blev styrket mandag, men kan tirsdag ikke fastholde fremgangen. Politisk ballade om endnu en hjælpepakke til den amerikanske økonomi og dystre økonomiske udsigter for USA tynger dollar tirsdag.

Politikerne er fortsat uenige om, hvilken form en hjælpepakke man skal have som forlængelse af den nu udløbne ekstra arbejdsløshedsunderstøttelse, der stoppede med udgangen af sidste måned.

Til fordel for dollar taler bedre fremstillingsdata og stærke aktiemarkeder, mens det stadig høje antal nye virustilfælde, rigelig likviditet og den manglende nye hjælpepakke taler imod fornyet dollar-styrke.

- Vi er stadig i en situation, hvor markedet ønsker at tro, at genrejsningen (af amerikansk økonomi, red.) er på rette spor, men man er stadig bekymret over corona-udviklingen, siger valutaanalytiker i Bank of Singapore Moh Siong Sim til Reuters.

Dollar oplevede i juli den værste måned i et årti, men startede august i bedre form, da nogle investorer lukkede shortpositioner ned, skriver Reuters. I juli blev euro styrket med 5 pct. over for dollar.

- Jeg tror, at eurozonens genrejsning vil ske hurtigere end den amerikanske, og vækstforskellen vil fortsætte med at drive euro højere i forhold til dollar, vurderer valutastrateg Marshall Gitter hos BDSwiss ifølge Reuters.

Euro koster tirsdag middag 1,1778 dollar mod 1,1740 dollar mandag, mens dollar ligger i 106,05 yen per dollar mod 106,15 yen mandag.

Pund koster tirsdag middag endvidere 1,3044 dollar mod 1,3040 dollar mandag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder