Valuta: Euro flirter med laveste dollarniveau i tæt på tre år

Udgivet den 18-02-2020  |  kl. 06:32  |  

Den fælleseuropæiske valuta, euro, flirter tirsdag morgen med det svageste niveau i tæt på tre år over for dollar, frem mod at der i løbet af formiddagen offentliggøres stærkt imødesete tyske nøgletal.

Det tyske ZEW-indeks, der præsenteres klokken 11, ventes at vise en stejlt fald inden for forventningsindekset og skabe yderligere pessimisme om Europas største økonomi, skriver Reuters.

Økonomerne venter ifølge økonomerne et fald til 21,5 i opgørelsen for februar fra 26,7 måneden før ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Stemningen omkring euro er forværret betragteligt denne måned, efter at svage tyske produktionstal og tal for bruttonationalproduktet antydede, at eurozonen er mere følsom over for eksterne rystelser end først antaget.

Siden starten af februar er valutaen svækket 2,4 pct. over for dollar, oven på at skuffende økonomiske nøgletal har skabt bekymring for, at pengepolitikken i eurozonen skal fastholdes lang tid endnu.

- Euro er tæt på at teste et vigtigt støtte-niveau på 1,08 dollar på grund af de divergerende økonomiske udsigter i eurozonen og USA, siger Junichi Ishikawa, valutastrateg hos IG Secruities, til Reuters.

- Den ser lidt oversolgt ud, så på den meget korte bane kan der være opspring, men fundamentalerne peger stadig på yderligere downside, lyder det.

Euro har i løbet af tirsdagens asiatiske handel været nede i 1,0827 dollar, hvilket ifølge Reuters er tæt på det laveste niveau siden april 2017.

Som handelsdagen er skredet frem, er den lille svækkelse dog aftaget, og prisen står stampe i 1,0831 dollar, hvilket er omtrent samme niveau som ved dansk børslukning mandag, hvor der gik 1,0830 dollar per euro.

Pund koster tirsdag morgen 1,2995 dollar mod 1,3007 dollar mandag eftermiddag, og dollar koster tirsdag morgen 109,74 yen mod 109,94 yen mandag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder