Valuta: Euro fortsætter fremdrift sammen med ny risikovillighed

Udgivet den 03-06-2020  |  kl. 15:22  |  

Den fælleseuropæiske valuta, euro, er onsdag tæt på sit højeste i tre måneder over for den amerikanske dollar - og på vej mod den syvende handelsdag på stribe med styrkelse.

Flere gode nyheder om genåbningen efter coronakrisen og fortsat stimuli fra centralbanker og finanspolitiske tiltag er med til at sende investorerne på jagt efter mere risikobetonede aktiver, og på valutamarkedet falder det ud til euros fordel i sammenligning med dollar.

Den amerikanske valuta anvendes ofte som sikker havn i mere usikre tider, og selv om ny usikkerhed har fundet vej ind i markedet på det seneste efter George Floyds død i politiets varetægt i Minnesota og de deraf følgende voldsomme uroligheder rundt omkring i landet samt truslen om en ekskalerende handelskrig, er det de positive nyheder om genåbningen, der slår klarest igennem.

Onsdag eftermiddag koster en euro 1,1194 dollar mod 1,1184 ved dansk lukketid tirsdag. Dermed er euro også på sit stærkeste niveau over for dollar siden den 11. marts.

Alene de seneste syv handelsdage har styrket euro fra et niveau på omkring 1,0900 dollar til det nuværende.

Og det skyldes i høj grad den indsprøjtning af risikovillighed, der har ramt markedet og også sendt aktierne betragteligt op. S&P 500-indekset er i samme periode steget med godt 4 pct.

- Det ser ud som om, at investorerne fortsat kigger forbi de amerikansk-kinesiske spændinger og urolighederne i USA, siger Charalambos Pissouros, der er seniormarkedsstrateg hos JFD Group, til nyhedsbureauet Reuters.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder