Valuta: Forsigtig start på decemberhandlen

Udgivet den 01-12-2020  |  kl. 06:32  |  

Investorerne tager fat på årets sidste måned med forsigtighed tirsdag morgen, hvor valutakurserne er så godt som uændrede i forhold til mandag eftermiddag.

Månedsskiftet er ovre, og det står igen markedsdeltagerne frit for at åbne nye positioner, men med det store usikkerhed, der præger de finansielle markeder på grund af coronaviruspandemien og effekten på den globale økonomi, får det mange til at trække vejret en ekstra gang, da december traditionelt betyder vigende omsætning og reduceret likviditet i markedet, i takt med at nytåret nærmer sig.

Amerikanske dollar er fortsat i defensiven mod de fleste af andre store valutaer, men blandt andet den fælleseuropæiske euro har endnu ikke kunne bryde gennem 1,20 dollar andet end ganske kortvarigt mandag eftermiddag.

Netop 1,20 er et afgørende punkt, da mange investorer bruger 1,20 som fix-punkt for optioner og andre afledede finansielle funktioner, og hvis først markeder bryder alvorligt igennem, er vejen banet for en længere dollarsvækkelse, som allerede anes i horisonten i takt med at risikovilligheden er ved at få overtaget på markederne.

Dollar er allerede nær et toårigt lavpunkt mod en kurv af valutaer, og med de positive nyheder om kommende coronavacciner, der nu står foran lancering, kan den amerikanske valuta blive yderligere svækket.

- Valutamarkederne samler sig altid på positive vaccinenyheder, og dollarssvækkelsen er et bevis på det. Især med det nuværende stærke momentum leder investorerne efter gode grunde til at købe risikovillige aktiver, siger valutahandler Mingze Wu fra StoneX Group i Singapore til Bloomberg News.

Om markedet vi forsøge at tage tilløb til en større svækkelse af dollar inden midten af december, hvor helligdagsperioden og årsskiftet for alvor sætter sine spor i markedet, står endnu hen i det uvisse.

Euro koster tirsdag morgen 1,1960 dollar mod 1,1960 dollar mandag eftermiddag, mens dollar ligger i 104,40 yen per dollar mod 104,30 yen mandag.

Pund koster tirsdag morgen 1,3360 dollar mod 1,3350 dollar mandag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder