Valuta: Høje håb og positive indikationer sender dollar i defensiven

Udgivet den 07-07-2020  |  kl. 12:46  |  

Håb om et verdensomspændende økonomisk opsving fra Covid-19-pandemien presser tirsdag amerikanske dollar i defensiven.

Gårsdagens data fra den amerikanske serviceindustri står bag seneste tillidsløft, mens mandag morgens forside-leder på China Securities Journal, der er tæt knyttet til det statslige nyhedsbureau Xinhua, betegnede aktiemarkedet som grundlag for et "sundt bull-marked".

Den kinesiske artikel sendte aktiemarkedet i Shanghai op med næsten 6 pct., hvilket trak de globale aktier markant op inklusive Wall Street.

Og med nye data fra den vigtige amerikanske serviceindustri, der med 57,1 steg til næsten pre-pandemiske niveauer i juni og langt overgik forventningerne, blev der fyret godt op i Wall Streets kakkelovn.

- Fortsæt med at købe for evigt. Det store billede er, at økonomierne er tilbage til noget, der ligner en V-form igen. Og amerikanske dollar - som sikker havn - svækkes, hvis stemningen er stærk nok, siger valutanalytiker Imre Speizer fra Westpac i Auckland til Reuters.

Optimismen og svækkelsen af dollar kommer trods den hurtige spredning af coronavirus, der ellers kan så tvivl om det globale opsving.

- Det værste er sandsynligvis forbi, men en hurtig og stabil bedring kan ikke tages for givet, siger strateg Terence Wu fra OCBC Bank i Singapore ifølge Reuters.

I USA er et større Miami-område blevet det seneste amerikanske hotspot, som ruller genåbningen tilbage, og har beordret alle restauranter lukket. Og i Australien er grænsen mellem de to største stater - Victoria og New South Wales - lukket kort før midnat i et forsøg på at indkapsle et coronavirus-udbrud i Melbourne.

Men da centralbanker pumper kontanter ind i verdens finansielle system, og økonomiske data viser rekyl i aktiviteten fra april- og maj-nedturen, er det 50-dages glidende gennemsnit for dollar faldet under det tilsvarende 200-dages gennemsnit. Og det er historisk et dårligt signal for den amerikanske valuta.

Dollar koster tirsdag middag 107,35 yen mod 107,50 yen mandag eftermiddag.

Pund koster samtidig 1,2500 dollar mod 1,2510 dollar mandag eftermiddag, og euro koster 1,1315 dollar mod 1,1320 dollar mandag.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder