Valuta: Interventionsfrygt holder dollar-yen under 160-niveauet

Udgivet den 25-06-2024  |  kl. 06:32  |  

Det er en rolig tirsdag morgen på valutamarkedet, hvor euro ligger tæt på uændret mod dollar.

Der fortsætter med at være fokus på yen, der har flirtet med 160 per dollar, men aktuelt holder skansen og tilmed er blevet styrket marginalt i løbet af morgenen.

Dollar koster 159,48 yen tirsdag ved 6-tiden mod 159,72 yen mandag eftermiddag kl. 17.

Natten til tirsdag var kursen oppe at runde 159,71 yen, som kun er et mulehår fra 160-niveauet, der udløste en 9790 mia. yen valutaintervention fra myndighederne i slutningen af april og begyndelsen af maj.

Truslen om endnu en intervention holder ifølge Reuters de handlende tilbage fra at at teste det vigtige modstandsniveau, hvilket efterlader yen i et stramt interval.

- Markedet viser ... at de er nervøse, og de er meget nervøse over denne situation. Der er iboende risici ved at være short i den japanske yen nu som en carry trade, hvilket selvfølgelig er, hvad myndighederne ønsker at se, siger Chris Weston, analysechef hos Pepperstone, ifølge Reters.

Euro koster tirsdag morgen i øvrigt 1,0738 dollar mod 1,0730 dollar mandag.

Den amerikanske forbrugertillid og taler fra en række centralbankdirektører kan tirsdag komme til at sætte dagsordenen på finansmarkederne.

Tirsdag eftermiddag leveres forbrugertilliden fra Conference Board for juni, hvor der ventes et mindre fald til 100,0 fra 102,0 for måneden forinden.

En række centralbankfolk er på talerstolene i løbet af tirsdagen. Fra Den Europæiske Centralbank er den græske centralbankchef Yannis Stournaras i ilden klokken 11, mens den tyske centralbankchef, Joachim Nagel, taler klokken 19.15 om digitalisering.

Fra den amerikanske centralbank taler Michelle Bowman kl. 13 om pengepolitik og bankreform, og kl. 18 taler Lisa Cook om de økonomiske udsigter.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Forex❯ 

Seneste nyheder