Valuta: Investorer søger efter retning, mens PBoC intervenerer

Udgivet den 26-08-2015  |  kl. 06:32  |  

De internationale valutamarkeder prøver at finde hoved og hale på de seneste dages massive udsving på samtlige finansielle markeder.

Effekten af de kraftige kapitalstrømme fra storudsalget af aktier og eventuelle påvirkning på den amerikanske centralbanks kommende beslutning om tidsplanen for normaliseringen af pengepolitikken indgår i investorernes overvejelser, mens de kinesiske myndigheders forsøg på at begrænse nye kraftige udsving i både aktie- og valutakurser også sender bølger ud over de i forvejen oprørte vande.

Den kinesiske yuan falder onsdag morgen til et to-ugers lavpunkt, mens renteswaps viser det største drop i flere måneder, efter at den kinesiske centralbank - Peoples Bank of China - tirsdag sænkede låneomkostninger og reducerede kapitalkravene til bankerne i et forsøg på at pumpe liv i den hensygnende økonomi.

De monetære lempelser vurderes også at være en bestræbelse på at lægge låg over de massive kursfald på de kinesiske aktiemarkeder, efter at centralbankens likviditetsindsprøjtninger ikke har givet den ventede afdæmpende effekt på pengemarkedsrenterne.

Likviditeten er strammet til i takt med, at Peoples Bank of China intervenerer med køb af yuan for at stabilisere valutakursen efter de tre dage på hinanden gentagne devalueringer for to uger siden.

Omkostningerne ved etårige renteswaps, der er præmien ved at konvertere fast rente til en syvdages flydende repo sats, faldt 7 basispoint til 2,47 pct.

- Der er pres for at svækkes yuan. Kina intervenerer stadig for at dæmme op for yderligere yuan-svækkelse. De forsøger at sætte skub i økonomien med rente- og reserve-krav reduktioner, men det er sandsynligvis ikke tilstrækkeligt. Valutaen skal også justeres yderligere, siger chefvalutastrateg Khoon Goh fra Australia & New Zealand Banking Group i Singapore til Bloomberg News.

Ved 6.30-tiden onsdag morgen koster dollar 6,4235 yuan mod 6,4115 yuan et døgn tidligere. Offshore versionen af yuan ligger samtidig i 6,4985 yuan mod 6,4675 yuan tirsdag ved samme tid.

Blandt de traditionelle hovedvalutaer koster euro 1,1520 dollar mod 1,1430 dollar tirsdag eftermiddag, mens dollar koster 119,25 yen mod 119,80 yen tirsdag eftermiddag.

Der går samtidig 137,40 yen på en euro mod 136,95 yen tirsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Valuta❯ 

Relaterede nyheder