Valuta: Kina-data øger usikkerheden op til amerikanske inflationsdata

Udgivet den 08-08-2023  |  kl. 06:32  |  

Der er usikkerhed blandt markedsdeltagerne på valutamarkedet tirsdag morgen med tilhørende udsving i især amerikanske dollar.

Investorerne venter overordnet på de amerikanske inflationsdata, der fremlægges torsdag, mens der skæves til tirsdag morgens kinesiske eksportdata, der giver en klar indikation af den negative globale økonomiske udvikling.

Dollarindekset, der vægter amerikanske valuta over for euro, japanske yen, britiske pund, canadiske dollar, schweizerfranc og svenske kr., ligger tirsdag morgen i 102,31 mod 102,10 mandag eftermiddag.

Den tøvende holdning blandt markedsdeltagerne medfører uforholdsmæssige udsving grundet den medfølgende lave likviditet i den asiatiske handel.

Kinas eksport fortsatte den måneder lange nedtur i accelererende tempo i juli, og tempoet overgik de i forvejen stærkt negative prognoser.

Målt i dollar droppede den kinesiske eksport 14,5 pct. i juli sammenlignet med samme måned året før. Økonomerne havde ventet et fald på 13,2 pct. oven på et drop på 12,4 pct. måneden før.

Det er den svageste eksport-udvikling siden pandemiens tidlige dage i februar 2020.

De kinesiske samhandelsdata er kommet før landets inflationsmåling for juli, der fremlægges onsdag. Her imødeser de finansielle markeder yderligere tegn på deflation i verdens næststørste økonomi, idet forbrugerpriserne i juli ventes at falde 0,4 pct., mens produktionspriserne estimeres at dykke 4,0 pct. i forhold til sidste år.

Fra Japan er der også tegn på vigende økonomi, idet de japanske reallønninger faldt for 15. måned i træk i juni på baggrund af ubønhørlige prisstigninger, der er resultatet af de sidste par års stærkt svækkede af yen.

Så trods en nominel lønvækst faldt husholdningernes købekraft igen og faldet var samtidig større end ventet.

Fra Europa tynger den svage udvikling i den tyske industriproduktion, der mandag viste et drop, der var tre gange større end ventet, på den fælles valuta, euro.

Tysk industri er ramt af vækstopbremsning og en brat nedgang i den globale vareefterspørgsel ikke mindst fra Kina.

- De her data bekræfter yderligere, at strammere monetære forhold gør, hvad der står på varedeklarationen, vurderer analytikere fra ANZ i et notat ifølge Reuters.

Dollar koster tirsdag morgen 143,25 yen mod 142,35 yen mandag eftermiddag.

Euro ligger samtidig i 1,0985 dollar mod 1,1002 dollar mandag eftermiddag, og pund koster tirsdag morgen 1,2760 dollar mod 1,2770 dollar mandag.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯