Valuta: Lukrativ differencehandel lokker efter dollar-drop

Udgivet den 18-07-2024  |  kl. 06:32  |  

Onsdagens markante svækkelse af amerikanske dollar fastholdes torsdag morgen, hvor japanske yen er hovedaktør på valutamarkedet med det stærkeste niveau i en god måneds tid.

Men generelt er bevægelserne i markedet yderst begrænsede og volumen derfor relativ lav.

På indeksniveau, hvor dollar vægtes mod euro, japanske yen, britiske pund, canadiske dollar, schweizerfranc og svenske kroner, handles den amerikanske valuta torsdag morgen i 103,80 mod 103,81 onsdag ved 17-tiden.

Japanske yen har været i vælten de seneste dage efter den formodede intervention fra de japanske myndigheders side i sidste uge.

Reaktionen hos markedsdeltagerne er forsigtighed, og de seneste dages styrkelse er sket på baggrund af rygter om intervention, selv om de mest naturlige bag bevægelserne i denne uge er absorbering af den massive mængde dollar mod yen, som Bank of Japan har pumpet ud.

- Det faktum, at yen-bevægelsen er større, end den er andre steder, synes at pege på en eller anden form for indgriben. Men timingen giver ingen mening, og potentielt er vi i en situation, hvor markedsdeltagerne er "trigger-glade", på grund af truslen fra Bank of Japan i baggrunden, og det forværrer de underliggende bevægelser, siger chefstrateg Karl Schamotta fra Corpay i Toronto til Reuters.

Styrkelsen af yen har fået enkelte spekulative kræfter til at afvikle lidt af deres carryhandel og vente på "bedre tider" for risikoen for profit-maginalerne i rentedifference-handlen.

For det er den store rentedifference mellem yen og især dollar, der driver den spekulative handel med lån i billige yen, som investeres i højtforrentede dollar.

Men trods et tab i valutakursen på omkring 3,5 pct. for de, som sadlede op på det spekulative differenceridt, da yen var på det svageste niveau i starten af sidste uge, er det blot knap ni måneders gevinst med statiske valutakurser, når der regnes på differencen mellem de toårige renter i USA og Japan.

Så for de tålmodige og risikovillige, er der fortsat store gevinster at hente, og den nuværende kursrelation, som er en funktion af frygten for Bank of Japan, giver blot et bedre niveau at entrere carry-handlen på.

- Mange markedsdeltagere og japanske investorer har ventet på et indgreb, så de kunne genoptage deres handler, siger strateg Rodrigo Catril fra National Australia Bank i Sydney til Reuters.

Gevinsten ved den lukrative differencehandel bliver ikke påvirket af udsigten til amerikanske rentenedsættelser. For en rentereduktion på 25 basispoint fra den amerikanske centralbanks pengepolitiske udvalg, Federal Open Market Committee, i september er allerede indregnet 100 pct. i prissætningen.

Dollar koster torsdag morgen 156,26 yen torsdag morgen mod 156,50 yen per dollar onsdag klokken 17.

Euro koster samtidig 1,0934 dollar mod 1,0932 dollar onsdag eftermiddag ved 17-tiden, og pund sterling koster 1,3002 dollar torsdag morgen mod 1,3013 dollar onsdag.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯ 

Seneste nyheder