Valuta: Norsk krone er under fornyet pres inden rentemøde

Udgivet den 06-12-2022  |  kl. 15:19  |  

Den norske krone er på hælene tirsdag efter prisfald på olie og en svag økonomisk rapport fra landets regioner. Den såkaldte netværksundersøgelse viser tydelig tilbagegang, og det er næppe en tendens, der huer den norske centralbank, vurderer Nordea.

- Den norske krone nærmer sig 71 øre i dansk regning, og det skyldes en lav oliepris, risikoaversion og den svage netværksundersøgelse, som er en undersøgelse, Norges centralbank tillægger en hel del betydning.

- Vores økonomer vurderer, at det måske kan få den norske centralbank til at stoppe sine renteforhøjelser efter mødet i næste uge, siger valutastrateg i Nordea Niels Christensen til MarketWire.

Helt har Nordea dog ikke lagt sig fast på renteudsigterne i Norge. På det næste møde ventes centralbanken at skrue renten op med 25 basispoint til 2,75 pct., og herefter er det nu en mulighed, at banken holder en pause.

Den norske krone svækkes tirsdag eftermiddag til 0,7118 kr. fra 0,7153 kr. mandag eftermiddag.

I det store valutakryds mellem dollar og euro fastholder den amerikanske valuta et positivt momentum efter mandagen stærke erhvervstillidsindikator, ISM, for servicesektoren.

Euro koster tirsdag eftermiddag 1,0510 dollar mod 1,0525 dollar mandag eftermiddag og en top på 1,0595 dollar tirsdag, inden de amerikanske data blev offentliggjort.

- Dollar har fået marginal medvind støttet af ISM-tallene i går og jobrapporten i sidste uge. Den holder sig oven vande understøttet af risikoaversion og nøgletal, siger Niels Christensen.

Han venter, at markedet nu vil begynde at se frem mod den amerikanske centralbanks rentemøde i næste uge.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Forex❯