Valuta: Politiske forhandlinger giver svingninger i pund og dollar

Udgivet den 21-10-2020  |  kl. 14:53  |  

Det britiske pund er onsdag blevet styrket mærkbart efter opløftende meldinger om muligheden for, at EU og Storbritannien kan nå til enighed om en handelsaftale.

Ifølge EU's chefforhandler, Michel Barnier, er en aftale "inden for rækkevidde", hvis begge parter arbejder hårdt på at overvinde stridspunkterne de kommende dage.

- Tiden er afgørende. Sammen med vores britiske kolleger skal vi finde løsninger på de sværeste områder, sagde han til Europa-Parlamentet ifølge Reuters.

Meldingerne bliver positivt modtaget på valutamarkedet, hvor pund er blevet styrket løbende hen over dagen. Ved 14.45-tiden koster pund 8,2120 kr. mod et niveau omkring 8,15 kr. onsdag morgen.

Over for dollar er pund styrket til 1,3091 dollar fra 1,2948 dollar tirsdag. Det er det stærkeste niveau for pund mod dollar siden 13. oktober.

Euro er desuden blevet styrket for tredje dag i træk mod dollar, idet der onsdag eftermiddag skal 1,1862 dollar til en euro mod 1,1830 dollar tirsdag ved 17-tiden.

Dollar har været presset lidt i ugens løb på håb om, at det vil lykkedes politikerne i Washington at få vedtaget en ny hjælpepakke. Tirsdag gav lederen i Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, udtryk for håb om, at der måske kan blive indgået en aftale i løbet af ugen.

- Hvis det lykkes de amerikanske politikere at blive enige om en finanspolitisk aftale, kan dollar svækkes yderligere, især mod råvarefølsomme valutaer, skriver valutaanalytiker Kim Mundy fra Commonwealth Bank of Australien i Sydney i et notat ifølge Reuters.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder