Valuta: Politiske valg og kommende økonomiske data giver sidelæns handel

Udgivet den 05-07-2024  |  kl. 06:32  |  

Der er sidelæns handel på valutamarkedet fredag, hvor markedsdeltagerne ser frem mod offentliggørelsen af den amerikanske arbejdsmarkedsrapport senere på dagen.

Samtidig afventes weekendens anden runde af det franske parlamentsvalg, mens udfaldet af torsdagens britiske valg tegner sig klarere med en massiv sejr til Labour.

Dollarindekset, der vægter den amerikanske dollar mod euro, yen, pund, canadiske dollar, schweizerfranc og svenske kroner, ligger fredag morgen i 105,07 mod 105,14 torsdag eftermiddag ved 17-tiden.

Pund sterling holder fast i torsdag eftermiddags eleverede niveau, da exit-polls bekræftede de tidligere meningsmålinger om, at Labour ville vinde et historisk stort flertal i det britiske parlament og sende de konservative ud i kulden efter 14 år som Storbritanniens regeringsparti.

Især de seneste otte år har tynget britisk økonomi ikke mindst på grund af brexit, men også på grund et stigende internt kaos i regeringspartiet, der har resulteret i ikke mindre end fem premierministre, og er utal af udskiftninger på andre vigtige regeringsposter inklusiv finansministerposten.

Labour står til at vinde 410 af de 650 pladser i Westminster, svarende til et flertal på 170 pladser. Det giver investorerne en tiltrængt sikkerhed efter år med stor både markedsmæssig og politisk volatilitet under det konservative styre.

- Jeg venter ikke, at en ny regering starter med dramatiske politisk tiltag med det første. De har lært af fortidens fejl. Det skyder de risici, der er forbundet med det britiske valg, lidt længere ud, siger porteføljeforvalter Orla Garvey fra kapitalforvalteren Federated Hermes ifølge Reuters.

Også den fælleseuropæiske euro holder skansen. Markedsdeltagerne venter på det endelige resultat af valget i Frankrig, der løber af stablen søndag.

Meningsmålinger tyder på, at det yderste højre National Rally (RN) sandsynligvis ikke vil får flertal. Det letter presset på den fælles valuta, da det reducerer bekymringerne for nye store udgiftsstigninger.

- Det er svært at se en dynamik, hvor finanspolitiske tiltag af betydning bliver vedtaget i Frankrig, siger chefanalytiker Chris Weston fra Pepperstone i Melbourne til Reuters.

Markedsdeltagerne retter nu fokus på den amerikanske arbejdsmarkedsrapport, når de finansielle markeder i USA genåbner efter torsdagens uafhængighedsdags fejring.

Rapporten ventes at vise en jobskabelse på 190.000 job i juni efter en stigning på 272.000 i maj, ifølge diverse estimater fra økonomerne.

En række økonomiske data hare på det seneste vist en afkøling af amerikansk økonomi, hvilket har øget forventningerne til dagen jobdata, som er en af de vigtige elementer for amerikanske centralbanks pengepolitiske beslutningsorgan - Federal Open Market Committee (FOMC) - og dermed for, hvornår Federal Reserve reducerer renten.

- Bløde data burde øge forventningerne til rentenedsættelser yderligere og øge dollar-svækkelsen, siger valutastrateg Christopher Wong fra OCBC i singapore til Reuters.

Markedet for tiden prissætter en 73 pct., sandsynlighed for en nedsættelse til september, samt potentielt to rentenedsættelser i år, selvom Federal Reserve i sidste måned kun forudsagde én rentenedsættelse for 2024.

Så meget vil afhænge af kommende data.

Euro koster fredag morgen 1,0816 dollar mod 1,0808 dollar torsdag eftermiddag, og britiske pund ligger i 1,2765 dollar mod 1,2762 dollar torsdag eftermiddag.

Dollar koster samtidig 160,98 yen mod torsdag eftermiddags 161,06 yen.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯ 

Seneste nyheder