Valuta: Pundet styrkes mens kolleger slapper af op til nyt fra USA

Udgivet den 16-08-2017  |  kl. 14:14  |  

Mens der er relativt roligt i krydset mellem dollar og euro onsdag eftermiddag, er der mere liv i bevægelserne for det britiske pund, som ligger styrket oven på formiddagens arbejdsløshedsrapport.

Onsdag eftermiddag skal der lægges 8,1752 kr. for et pund, hvor der til sammenligning skulle betales 8,1609 kr. et døgn tidligere.

- Pundet har rørt lidt på sig efter de økonomiske nøgletal, der kom fra England i løbet af formiddagen, og som var bedre end forventet, siger Niels Christensen, der er valutastrateg i Nordea.

Han hæfter sig blandt andet ved, at rapporten viste lavere arbejdsløshed i juli sammenlignet med måneden før. Men vigtigere var det nok, at lønstigningstakten i juni steg mere end ventet af økonomerne, ifølge Bloomberg News.

I det store valutakryds koster euro 1,1711 dollar mod 1,1715 dollar tirsdag eftermiddag. De små forskydninger kan formentlig forklares med, at nogle investorer afventer offentliggørelsen af referat fra det seneste møde i den amerikanske centralbanks pengepolitiske komite - Federal Open Market Committee.

Referatet, der bliver præsenteret klokken 20 dansk tid, vil blive nærlæst for eventuelle indikationer af tidspunktet for de næste renteforhøjelser samt om den sandsynlige reduktion i balancen på det næste møde i september.

- Vi regner med, at centralbanken på sit møde i september vil annoncere, at det vil påbegynde en reduktion af sin balance. Og hvis det ikke allerede sker fra fjerde kvartal, så vil det nok gøre det fra 1. januar.

- Derudover venter vi, at centralbanken vil hæve renten på mødet i december, sådan at den kommer op på tre rentestigninger i løbet af hele 2017, fortæller Nordeas valutastrateg.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
16:50:01

 
0,00%
 
20:33:01

 
0,66%
 
16:50:01

 
0,00%
 
20:33:01

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder