Valuta: Roligt marked både i dollar og pund

Udgivet den 10-12-2019  |  kl. 06:44  |  

Dollar og yen holder sig på det relativt høje niveau, som behovet for sikkerhed har givet de to valutaer. Investorerne søger sikkerhed for handelskrigen, valget i Storbritannien og er forsigtige op mod centralbankmøderne i både USA og Europa.

Der skal 1,1062 dollar til at købe en euro mod 1,1071 dollar mandag kl. 17, da det danske marked lukkede ned. Også yen er stabil, da der skal 108,63 yen til at købe en dollar mod 108,60 yen mandag kl. 17.

Handelskrigen, som gerne skulle finde sin løsning, inden der står nye toldsatser på tapetet på søndag, buldrer fortsat. Fredag sagde den økonomiske rådgiver Larry Kudlow, at deadlinen på søndag stadig er gældende, mens landbrugsminister Sonny Perdue mandag udtalte, at det var usandsynligt at nye toldsatser ville træde i kraft søndag.

- Risikoen er begge veje, siger Imre Speizer, der er valutaanalytiker i Westpac til Reuters.

Det britiske pund ligger stabilt tæt på det højeste niveau i syv måneder op til torsdagens valg i Storbritannien, hvor alt fortsat tyder på en sejr til Boris Johnsons konservative pari.

Der skal 1,3152 dollar til at købe et pund mod 1,3155 dollar ved danske lukketid mandag.

- Det er svært at se yderligere "upside" i pund, hvis valgets resultat bliver som det ser ud, siger Adam Cole, der er valutastrateg i RBC Capital Markets til Reuters.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  macro❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder