Valuta: Russisk rubel styrkes efter overraskende rentehop

Udgivet den 14-09-2018  |  kl. 13:18  |  

En overraskende renteforhøjelse styrker den russiske rubel fredag ved middagstid, hvor svage inflationstal i Sverige omvendt har sendt den svenske krone til tælling.

Den russiske centralbank har fredag mod forventning løftet sin rente for første gang siden 2014, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Centralbanken har løftet sin ledende rente til 7,50 pct. fra 7,25 pct. Ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News var der blandt økonomerne ventet en fastholdelse af renteniveau.

- Rentestigningen vil hjælpe med at opretholde realrenten på indlån i positivt terræn, hvilket vil understøtte det attraktive i at spare og balancere væksten i forbruget, lyder forklaringen fra den russiske centralbank.

Efter renteforhøjelsen skal der 67,63 rubler til at købe en amerikansk dollar mod 68,51 rubler umiddelbart før meddelelsen.

I Sverige svækkes landets valuta omvendt, efter at nye tal for de svenske forbrugerpriser har skabt bekymring for, at inflationen hurtigt kan falde fra det nuværende niveau på omkring 2 pct.

Sådan lyder vurderingen fra Tore Stramer, der er cheføkonom hos Nykredit, efter at forbrugerpriserne steg 2,2 pct. i august.

Inflationen lå desuden på niveau med den svenske centralbanks, Riksbankens, egen prognose, men usikkerheden bunder i, at det i høj grad er stigende energipriser, der driver forbrugerpriserne frem.

- Hvis inflationen ikke bider sig fast omkring det nuværende niveau på 2 pct., så vil det efter vores opfattelse skyde den varslede rentestigning fra Riksbanken i enten december eller februar længere ud i fremtiden.

- Det er en risiko, der har fået yderligere næring med dagens svage inflationstal, hvilket helt naturligt har svækket den svenske krone, skriver cheføkonomen i en kommentar.

Fredag skal der ved middagstid 0,7082 danske kroner til at købe en svensk af slagsen, hvor der torsdag eftermiddag skulle 0,7131 danske kroner til at købe en svensk krone.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
12:12:02

 
4,11%
 
18/07/19

 
3,66%
 
12:12:02

 
3,10%
 
12:12:02

 
1,44%
 
12:12:02

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder