Valuta: Sidelæns handel på illikvid handelsdag

Udgivet den 04-07-2024  |  kl. 06:32  |  

Der er stille på valutamarkedet torsdag morgen.

Stilheden er sat ind på baggrund af fraværet af indikationer fra de amerikanske finansielle markeder, der er lukket for USA uafhængighedsdag. Det betyder, at der ikke er handel med de for valutamarkedet vigtige T-bonds på det japanske marked.

På indeksniveau, hvor dollar vægtes mod euro, japanske yen, britiske pund, canadiske dollar, schweizerfranc og svenske kroner, handles den amerikanske valuta torsdag morgen i 105,31 mod 105,18 onsdag ved 17-tiden.

Der har ellers ikke skortet på udsving det seneste døgn, hvor et sæt svagere end ventede amerikanske økonomiske data inklusive en svag servicerapport og en overraskende ringe privat beskæftigelsesrapport, indikerede aftagende økonomisk aktivitet

- Langsomt, men sikkert, begynder vi at se lidt af en drejning i den amerikanske økonomiske datastrøm. Vi tror, at den amerikanske økonomi er ved at køle ned, hvor arbejdsmarkedet nu begynder at vise tegn på afmatning, samt at aktiviteten og inflationspresset aftager, siger valutastrateg Rodrigo Catril fra National Australia Bank i Sydney til Reuters.

De svage data blev dog efterfulgt af referatet fra den amerikanske centralbanks seneste pengepoliske møde, der klart viste, at Federal Reserves pengepoliske udvalg langt fra føler sig sikre nok på effekten af inflationsbekæmpelsen, og derfor endnu ikke er klar til at sænke renten.

Det betød først en klar svækkelse af dollar, efterfulgt af en styrkelse, der eliminerede halvdelsen af den initiale kursbevægelse, mens volumen langsomt sivede ud i takt med at markedsdeltagerne gjorde klar til torsdagens helligdag.

Opmærksomheden retter sig nu mod fredagens arbejdsmarkedsrapport og jobskabelsen, som forventes at vise en stigning på 190.000 nye job i juni efter en stigning på 272.000 i maj.

Britiske pund slår sig lidt i tøjret op til dagens parlamentsvalg i Storbritannien.

Ifølge meningsmålingerne er det ikke et spørgsmål om den siddende konservative regering må overlade magten til Labour, men alene om hvor stor en lussing de konservative får.

Den seneste måling viser en kraftig decimering af konservative parlamentsmedlemmer, hvor mindre end en tredjedel af de nuværende konservative politikere kan forvente at beholde deres sæde i Westminster, mens Labour står til at få den største majoritet i parlamentet siden 1832.

Japanske yen sidder fortsat fast med begge ben solidt placeret i mudderet ikke langt fra det seneste bundniveau på 161,96 per dollar, som blev nået onsdag.

Markedet holder sig tilbage på grund af frygt for en japansk regeringsintervention på en dag, hvor likviditeten er lav,da de amerikanske markeder er fraværende.

Det var netop tilfældet, da det japanske finansministerium trådte ind på markedet i slutningen af april og starten af maj, hvor de forsøgte at drage fordel af de illikvide timer på den globale handelsdag ved et amerikansk fravær.

Men det er fortsat den store rentedifference mellem yen og dollar, der presser yen i knæ.

- Virkeligheden er, at der er et strukturelt problem, der er i gang her, og som favoriserer den svækkelse af yen, siger Rodrigo Catril.

Dollar koster 161,42 yen torsdag morgen mod 161,33 yen per dollar onsdag klokken 17.

Euro koster torsdag morgen 1,0788 dollar mod 1,0806 dollar onsdag eftermiddag ved 17-tiden, og pund sterling koster samtidig 1,2746 dollar torsdag morgen mod 1,2762 dollar onsdag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯ 

Seneste nyheder