Valuta: Stærk yen på baggrund af uro og stigende risikofrygt

Udgivet den 13-08-2019  |  kl. 06:32  |  

Der er lidt bølgegang på valutamarkedet tirsdag morgen, hvor det sommerferietynde marked er lettere påvirkeligt end normalt, da volumen ligger et stykke under det gennemsnitlige.

Japanske yen er tæt på en treårig top over for dollar, da uroen i Hongkong og svaj i det argentinske marked oven på et overraskende resultat af primærvalget har øget risikoen i investeringsmiljøet.

Det er først og fremmest den japanske valutas tiltrækning i kraft af dens status som sikker havn, der får investorerne til at flokkes om yen i en forlængelse af den allerede store støtte fra faktorer som handelsspændingerne mellem USA og Kina og udsigten til yderligere monetære lempelser fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, og flere andre centralbanker.

Og senest er investeringsrisikoen steget grundet den vedvarende uro i Hongkong, hvor den internationale lufthavn mandag blev lukket i flere timer på grund af store demonstrationer.

Dertil kommer et overraskende udfald af primærvalget i Argentina, hvor oppositionens kandidat, Alberto Fernández', valgsejr har fremkaldt bekymring om et populistisk comeback ved præsidentvalget om blot to måneder.

Frygten for en eventuel tilbagevenden til en interventionspolitik har resulteret i et dyk i den argentinske peso på 15 pct.

- Det er den 'risikoaversion' i markedet, der genereres af begivenheder i Hongkong og Argentina, som øger efterspørgslen efter yen. Spekulanter øger deres i forvejen lange positioner i yen, siger seniorstrateg Yukio Ishizuki fra Daiwa Securities i Tokyo til Reuters under henvisning til stigende spekulative beholdninger af yen.

Den stærke yen har fået den japanske centralbank, Bank of Japan, til at udvide handelsintervallet for den tiårige statsobligation, da markedet har presset renten ned med 22,5 basispoint mod centralbankens normale intervalgrænse på 20 basispoint.

- Der er ingen tegn overhovedet på, at yenstyrkelsen aftager, tilføjer Yukio Ishizuki.

Dollar har dog tirsdag morgen rettet sig lidt til 105,55 yen per dollar fra 105,30 yen mandag eftermiddag.

Pund koster samtidig 1,2070 dollar mod 1,2090 dollar mandag eftermiddag, mens euro koster 1,1190 dollar mod 1,1220 dollar mandag.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,45%
 
23/08/19

 
9,21%
 
23/08/19

 
4,50%
 
23/08/19

 
1,69%
 
23/08/19

 
1,02%
 
23/08/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder