Valuta: Stille start på frisk uge

Udgivet den 17-08-2015  |  kl. 06:32  |  

Det er forholdsvis stille på valutamarkedet mandag morgen.

Udsvingene melle de store valutaer er få og små, og markedet ser i stigende grad frem mod det pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, i september, der kan blive tidspunktet for starten på sidste del af normaliseringen af den amerikanske krise-pengepolitik.

Udsigten til en renteforhøjelse fra Federal Reserve er ikke noget nyt for markedsdeltagerne, idet centralbanken gennem de sidste to år har understreget parametrene for normaliseringen, og gennem det sidste halve år har peget på, at det nu er tid til den første forhøjelse af renten.

Men trods valutamarkedets altid lynhurtige indprisning af fremtidsscenarier i kurserne, er koret af dollar-begejstrede investorer steget hver eneste gang, at Fed-talsmænd og -kvinder har så meget som nævnt "renteforhøjelse" med den traditionelle kurv af forbehold som kommende økonomiske data, globale økonomi, udvikling i Kina og andre udefrakommende påvirkninger.

Ifølge de seneste data har hedgefonde og andre store spekulative investorer øget deres beholdninger af dollar for ottende uge i træk frem til forrige uge.

Og i takt med at de store dollarbeholdninger er blevet forøget er risikoen for at blive klemt ud af uforudsete begivenheder steget markant.

For eksempel har den kinesiske Peoples Bank og Chinas devaluering af yuan ramt dollar via de efterfølgende likviditetsforskydninger.

- Dataene tyder på, at dollar fortsat er markedets favorit, og dermed er der risiko for at positioner bliver mast. Sandsynligheden for en september-renteforhøjelse er prissat med 50 pct., og ethvert tegn på ændringer i tidsplanen bliver fulgt op med kursbevægelser, siger chefstrateg Sam Tuck fra ANZ Bank New Zealand i Auckland til Bloomberg News.

Ved 6.30-tiden mandag morgen koster euro 1,1095 dollar mod 1,1115 dollar fredag eftermiddag.

Dollar koster samtidig 124,40 yen mod 124,25 yen fredag eftermiddag, mens der går 138,00 yen på en euro mod 138,05 yen fredag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Valuta❯ 

Relaterede nyheder