Valuta: Stillestående valutamarked op til Feds pengepolitiske møde

Udgivet den 27-07-2021  |  kl. 13:16  |  

Der er relativt roligt på valutamarkedet tirsdag, og investorerne har interessen rettet mod udfaldet af den amerikanske centralbanks pengepolitiske komites todages møde, der slutter onsdag aften.

Usikkerheden om udfaldet af mødet er stor. Markedsdeltagernes fokus er rettet mod, om mødet vil indikere, hvornår banken begynder at tilpasse den monetære støtte.

Det vil blive lyttet efter nyt om obligationskøb og indikationer på den pengepolitiske komites syn på den accelererende inflation.

Euro koster tirsdag eftermiddag 1,1788 dollar mod 1,1810 dollar mandag eftermiddag. På samme tid skal der 110,10 yen til at købe en dollar mod 110,30 yen mandag.

- Hvis dollar går under 1,17 dollar for en euro, kan det være en kapitulation, og euro/dollar-krydset kan komme ned i 1,11-1,13 senere i år, vurderer Stephen Jen fra hedgefonden Eurizon SLJ Capital ifølge Reuters.

Euro/dollar-krydset var i april nede omkring 1,1750.

Indikerer toner fra mødet et mere høgeagtigt syn på rente og obligationsopkøb, så vil dollar blive styrket. Det anses dog ikke sandsynligt af markedsdeltagerne, skriver Reuters.

BITCOIN FALDER IGEN

Der er uro om bitcoin, efter at Amazon har afvist mandagens spekulationer om, at selskabet forberedte betaling med kryptovalutaer som bitcoin. Rygterne blev afvist af en talsmand for virksomheden sent mandag, efter at kryptovalutaen var oppe over 40.500 dollar. Tirsdag først på eftermiddagen er den faldet til et niveau omkring 37.600.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder