Valuta: Svingende handelshåb bag begrænset markedsudvikling

Udgivet den 19-11-2019  |  kl. 06:32  |  

Det er fortsat de tilbagevendende sving i håbet om en foreløbig handelsaftale mellem De Forenede Stater og Kina, der styrer valutamarkedet tirsdag morgen.

De store forventninger til, at USA og Kina ville underskrive en "fase et"-aftale i denne måned og sætte den 16 måneder lange handelskrig på hold, er svindende.

Senest har nyhedsmediet CNBC rapporteret fra Kina, at Beijing er pessimistisk med hensyn til at acceptere en aftale, hvilket indikerer en større risiko for, at den globale økonomi forbliver i den nedadgående spiral.

- Dollar forsøgte at bryde over 109 yen, men kunne ikke på grund af bekymringer for handelsaftalen. Og treasury-markedet begynder at afspejle lignende bekymringer over manglen på en handelsaftale. Dette vil holde dollar mod yen i et smalt interval, vurderer valutastrateg Junichi Ishikawa fra IG Securities i Tokyo ifølge Reuters.

Renten på den toneangivende amerikanske tiårige T-bond endte mandag med et fald på 2 basispoint til 1,81 pct.

Tirsdag morgen handles den tiårige T-bond med en rente på 1,80 pct. på markedet i Tokyo og nærmer sig et to ugers lavpunkt grundet den øgede usikkerhed.

Baggrunden for den kinesiske pessimisme er ifølge CNBC, at Beijing er foruroliget over USA's præsident Donald Trumps kommentarer om, at der ikke er nogen aftale om udfasning af told.

De gensidige takster har bremset den globale handel og øget risikoen for recession, og mange økonomer vurderer, at presset på den globale vækst vil fortsætte, så længe taksterne forsat er på plads.

Ifølge New York Times har præsident Trumps forkærlighed for show og offentligt drama sat sit præg på handelsforhandlingerne med Kina, men uden at producere den finale, han håbede på.

I stedet ser præsidentens taktik med konstant ændrede trusler ud til at have reduceret den amerikanske troværdighed og gjort det endnu sværere at afslutte de komplekse handelsforhandlinger.

Pund koster tirsdag morgen 1,2955 dollar mod 1,2970 dollar mandag eftermiddag.

Euro koster tirsdag morgen 1,1075 dollar mod 1,1085 dollar mandag, mens dollar står i 108,60 yen per dollar mod 108,55 yen mandag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder