Valuta: Usikkerhed katalyserer dollarpres fra start på nyt kvartal

Udgivet den 01-04-2020  |  kl. 06:32  |  

Dollar ser skrøbelig ud fra starten af det nye kvartal, der ser ud til at blive en af de værste perioder set i et økonomisk perspektiv i årtier, da mange lande inklusive USA vånder sig under coronavirus-epidemien.

Den amerikanske valuta kan komme under pres mod især andre store likvide valutaer, da tyngden af den amerikanske centralbanks, Federal Reserves foranstaltninger til at sikre tilstrækkelig likviditet i det globale finansielle system, trækker ned.

De seneste dages bevægelser har i vid udstrækning været drevet af kapitalstrømme op til afslutningen af første kvartal, og for japanske yens vedkommende af afslutningen på det japanske regnskabsår.

Presset fra frygten for en dollar-likviditetskrise i kølvandet af de globale markeders kraftige nedtur i midten af marts er aftaget, efter at efterspørgslen efter kvartalsafslutnings-finansiering er ryddet af vejen.

- Jeg forventer ikke, at dollar styrkes til det niveau, vi så i sidste måned, i betragtning af Feds udpumpning af dollar, vurderer chefanalytiker Minori Uchida fra MUFG Bank i Tokyo til Reuters.

Federal Reserve har købt amerikanske obligationer i et hidtil uset tempo og har startet programmer til støtte for kreditmarkedet, der inkluderer kommercielle papirer, erhvervsobligationer og værdipapirer, der er støttet af aktiver.

Samtidig har centralbanken udvidet muligheden for, at snesevis af udenlandske centralbanker får adgang til amerikanske dollar under coronaviruskrisen ved at give dem mulighed for at veksle deres beholdning af amerikanske statspapirer til dollarlån på dag til dag basis.

I betragtning af usædvanligt høje niveauer af usikkerhed omkring de globale økonomiske udsigter foretrækker investorer sandsynligvis mere likvide valutaer, og især japanske yen står til at styrkes, da japanske virksomheder traditionelt trækker sig fra de udenlandske markeder i finansielt urolige tider.

- Dollar vil sandsynligvis svækkes yderligere mod yen, da de japanske virksomheder vil afholde sig fra direkte udenlandske investeringer i betragtning af de nuværende økonomiske forhold, siger Minori Uchida.

Dollar står i 107,79 yen per dollar mod 107,95 yen per dollar tirsdag eftermiddag.

Pund koster samtidig 1,2385 dollar mod 1,2405 dollar tirsdag eftermiddag, og euro koster 1,1025 dollar mod 1,0971 dollar tirsdag.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder