Valuta: Yen styrkes efter flirt med laveste niveau mod dollar i 34 år

Udgivet den 24-06-2024  |  kl. 06:32  |  

Den japanske yen styrkes over en bred kam mandag morgen, efter at valutaen i den tidlige handel var tæt på laveste niveau over for den amerikanske dollar i 34 år.

Natten til mandag rakte dollar til 159,94 yen, men siden er den japanske yen blevet styrket, efter at myndighederne i Japan har investeret 9800 mia. yen for at understøtte valutaen, skriver Reuters.

Mandag morgen går der 159,71 yen på en dollar mod 159,58 yen fredag eftermiddag.

Den indledende svækkelse på ugens første dag har fået Japans vicefinansminister og valutadiplomat, Masato Kanda, til at sige, at landets myndigheder er klar til at gennemføre passende beslutninger, hvis der konstateres et overdrevent salg af yen. Han forvissede samtidig ifølge Reuters, at det, at Japan er kommet på USA's handelsministeriums valutaovervågningsliste, ikke er en begrænsende faktor.

Lidet understøtter det yen, at den japanske centralbank, Bank of Japan, tidligere i juni afviste at nedbringe sit obligationsopkøbsprogram før sit møde i juli.

- Det er ret bemærkelsesværdigt, at krydset mellem dollar og yen fortsætter op til 160 trods en forventning om yderligere stramninger fra Bank of Japan, siger Carol Kong, der er valutastrateg i Commonwealth Bank of Australia, til Reuters.

- Jeg tror, at med mindre Bank of Japan giver meget høgeagtige toner om politikken, hvilket er usandsynligt, er der næppe en bæredygtig vending på vej for dollar/yen-krydset, fortsætter hun.

I fokus i den kommende uge er offentliggørelsen af det amerikanske PCE-kerneprisindeks fredag. Nøgletallet er USA's centralbanks, Federal Reserves, foretrukne inflationsmål. Her er ventet en inflation på 2,6 pct. i maj. Skulle aflæsningen lande i den lave ende, kan det pege på en amerikansk rentesænkning i september fra den nuværende rente på 5,25-5,50 pct.

Mandag morgen handles euro stort set uændret. Den fælleseuropæiske valuta har været under pres, siden den franske præsident, Emmanuel Macron, efter valget til Europa-Parlamentet udskrev et lynvalg efter en stor vælgeropbakning til højrefløjspartiet National Samling.

Euro handles til 1,0693 dollar mod 1,0681 dollar fredag klokken 17.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Forex❯