Valuta: Yen tæt på laveste niveau i over tre årtier

Udgivet den 20-03-2024  |  kl. 14:47  |  

Især yen ligger underdrejet over for dollar onsdag eftermiddag forud for den amerikanske centralbanks rentemeddelelse senere i aften.

Dollar koster onsdag eftermiddag 151,78 yen mod 150,73 yen tirsdag eftermiddag.

Dermed er det laveste niveau i flere årtier på 151,92 inden for synsvidde.

I Japan strammede centralbanken ellers sin pengepolitik så sent som tirsdag, da banken som den sidste centralbank i verden droppede negative renter. Men yen er ikke desto mindre svækket og på vej mod tidligere tiders interventionsniveau.

- Hvis yen svækkes yderligere fra de nuværende niveauer, venter jeg at se noget verbal intervention fra de japanske myndigheder for at støtte valutaen, siger Anthanasios Vamvakidis, chef for valutaanalyse hos Bank of America, til Reuters.

Dollarstyrkelsen hænger formentlig sammen med, at markedsdeltagerne forbereder sig på, at den amerikanske centralbank senere i aften muligvis skruer ned for sine forventninger til antallet af rentenedsættelser i år.

Sidst centralbankens beslutningstagere satte krydser ud for, hvor de venter, at renten vil være ved årets udgang, ventede de tre rentenedsættelser i 2024 målt på medianen. Men spørgsmålet er, om det stadig er tilfældet, eller om der er skruet ned for antallet.

I de øvrige store valutakryds mod euro og pund er dollar også på vinderkurs.

Euro koster onsdag eftermiddag 1,0839 dollar mod 1,0859 dollar tirsdag eftermiddag, og pund koster 1,2689 dollar mod 1,2711 dollar tirsdag.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Seneste nyheder