Valuta/middag: Pund svækket efter udspil fra London

Udgivet den 27-02-2020  |  kl. 13:18  |  

Britiske pund er torsdag svækket, efter at regeringen i London har lagt sine ønsker til samarbejde med EU efter brexit frem.

Torsdag middag koster et britisk pund 1,2868 dollar mod 1,2925 dollar torsdag morgen og 1,2930 dollar onsdag eftermiddag.

Ifølge senioranalytiker i Danske Bank Mikael Olai Milhøj ønsker briterne en samhandelsaftale på linje med den frihandelsaftale, EU har med Canada. Men det vil EU næppe gå med til, fordi samhandlen med Storbritannien er langt større end handlen med Canada, antager senioranalytikeren.

- EU landene frygter, at hvis man tilbyder briterne for gode vilkår i form af kvote- og toldfri adgang til det indre marked men uden at stille krav, så giver man britiske virksomheder en uretfærdig konkurrencefordel, mener Mikael Olai Milhøj.

Samtidig har den britiske regering oplyst, at den er indstillet på samhandel med EU på de vilkår, der gælder i verdenshandelsorganisationen WTO, hvis det ikke lykkes at få en aftale med Bruxelles. Og de britiske virksomheder bliver opfordret til at indstille sig på den mulighed allerede fra juni.

- Egentlig er det heller ikke nyt, men investorerne har måske lidt undervurderet, at brexit bestemt ikke er løst, bare fordi Storbritannien formelt har forladt EU, påpeger Mikael Olai Milhøj.

I det store valutakryds, hvor dollar møder euro, svækkes dollar til 1,0945 dollar per euro fra 1,0910 dollar per euro torsdag morgen og 1,0875 dollar onsdag eftermiddag, og dollar koster samtidig 110,00 yen mod 110,50 yen onsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder