Verdens største bryggeri forudser stor regning efter virusudbrud

Udgivet den 27-02-2020  |  kl. 07:47  |  

Udbruddet af coronavirus kommer til at koste verdens største bryggeri, AB Inbev, dyrt.

I årets første kvartal venter selskabet, at driftsresultatet (EBITDA) vil falde omkring 10 pct. på grund af virusudbruddet, oplyser selskabet i sit regnskab torsdag morgen.

I årets første to måneder estimerer bryggeriet, at det har betydet tabt omsætning på 285 mio. dollar - svarende til 2 mia. kr. - og et tab på driften i niveauet 170 mio. dollar.

- Virusudbruddet har betydet et signifikant fald i efterspørgslen i Kina både uden for og inden for hjemmet, skriver AB Inbev i regnskabet.

- Derudover var efterspørgslen under det kinesiske nytår lavere end de foregående år, da det faldt sammen med starten af udbruddet, lyder det.

Virusudbruddet menes at være startet i den kinesiske millionby Wuhan og har siden spredt sig til flere end 40 lande - seneste er en dansker blevet smittet.

Globalt set er flere end 82.000 mennesker - hovedsageligt kinesere - blevet smittet, mens flere end 2800 er afgået ved døden.

AB Inbev venter dog, at væksten at vender tilbage i anden halvdel af året, og der spås derfor en samlet vækst i EBITDA-resultatet på 2-5 pct. i 2020.

SKUFFENDE FJERDE KVARTAL

Bryggeriets regnskabstal for fjerde kvartal er overordnet set skuffende læsning for investorerne.

Det justerede driftsresultat (EBITDA) faldt i kvartalet 5,5 pct. til 5,34 mia. dollar, hvor der ifølge Bloomberg News blot var ventet en tilbagegang på 1,9 pct. til 5,89 mia. dollar.

Den underliggende indtjening per aktie endte på 0,87 dollar, hvor analytikerne havde estimeret 1,13 dollar per aktie.

Den organiske omsætning endte på 13,33 mia. dollar mod ventet 13,68 mia. dollar.

- Vores præstation i 2019 var under vores forventning, og vi er ikke tilfredse med resultaterne, fremgår det af regnskabet torsdag.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder