Vestas-aktien falder for ottende dag i træk: Analytiker venter ordrer senere på dagen

Udgivet den 30-09-2024  |  kl. 12:50  |  

Et festfyrværkeri af ordrer op til kvartalsafslutningen lader endnu vente på sig for vindmølleproducenten Vestas.

Kvartalerne plejer at blive afsluttet med en stribe ordrer, men siden en ordre tirsdag i sidste uge på 134 megawatt i Japan er det ikke blevet til mere for det danske selskab.

Endnu mangler Vestas at annoncere 553 megawatt i ordrer, hvis selskabet skal leve op til konsensusforventningerne blandt analytikerne.

KVARTALET STARTEDE GODT

Men hos Jyske Bank venter aktieanalytiker Janne Vincent Kjær da også, at der i løbet af dagen vil komme ordrenyheder fra Vestas.

- Min forventning er, at vi stadigvæk kommer til at høre mere fra den front. Det begynder selvfølgelig at lakke mod enden, og der har været lidt stille på den front på det seneste. Til gengæld kom de rigtigt stærkt fra land i starten af kvartalet, siger Janne Vincent Kjær til MarketWire.

Vestas-aktien falder mandag for ottende dag i træk - måske påvirket af, at nogle havde håbet på en mere overbevisende kvartalsafslutning på ordresiden. Men det er for tidligt at gøre regnebrættet op for kvartalet.

- Lad nu afvente at se, om der ikke kan komme mere i løbet af dagen, de plejer jo at klumpe sig sammen helt henimod slutningen af kvartalet - og netop faktisk også på den sidste dag, siger Janne Vincent Kjær.

Foreløbigt har Vestas i tredje kvartal annonceret ordrer med en kapacitet på 3588 megawatt. Udover de 533 megawatt, som endnu mangler i forhold til at matche konsensus, er det forventningen hos analytikerne, at der også vil komme omkring 700 megawatt i såkaldt uannoncerede ordrer.

De uannoncerede ordrer oplyser Vestas om i sine kvartalsregnskaber.

FRYGT FOR ØGET KINESISK KONKURRENCE

Udover bekymring for, om ordrerne kommer i det håbede omfang, kan bekymringerne for kinesisk konkurrence i Europa måske spille ind på stemningen om Vestas-aktien.

Den kinesiske trussel for den europæiske vindindustri var et af temaerne på sidste uges vindmøllekonference i Hamborg.

- Det er lidt svært at sige præcist, hvad det er, der spiller ind, men aktien har været super volatil og var også faldet op til vindmøllekonferencen. Men det kan godt have spillet en lille smule ind. Det er noget, som på den lange bane kan få en effekt, siger Janne Vincent Kjær.

Indtil videre er det meget begrænset, hvad de kinesiske vindmølleleverandører har vundet af ordrer i Europa.

- Men det, at de i stigende grad også begynder at overveje at etablere produktion i Europa, er selvfølgelig noget, som godt kan give anledning til bekymring i markedet på den lange bane vel at mærke.

- Det er ikke noget, som for alvor udspiller sig i år, og formentlig heller ikke næste år, men det kan godt have spillet lidt ind på aktiekursen på det seneste, vurderer Janne Vincent Kjær.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯ 

Seneste nyheder