Vestas partner op med australske Alinta om 214 megawatt-vindfarm

Udgivet den 25-02-2019  |  kl. 13:47  |  
Arkiv: Foto

Vindmølleproducenten Vestas har indgået et samarbejde med det australske selskab Alinta Energy om en 214 megawatt (MW) stor vindpark, Yandin, der skal bygges i Western Australia nord for storbyen Perth, og som skal stå klar i midten af 2020'erne.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra det australske selskab.

Vindmølleparken kommer til at bestå af 51 møller - alle med en kapacitet på 4,2 megawatt - og vil blive den største af sin slags i Western Australia. Parken kommer til at koste omkring 400 mio. australske dollar, svarende til lige godt 1,9 mia. kr., og Vestas skal stå for at betjene og vedligeholde projektet, lyder det.

- Yandin er et nøgleprojekt for Vestas, for Alinta og for Western Australia. Vi er mere end glade for at være Alintas partner på dette projekt, da vi kan se et enormt potentiale for vindenergi i Western Australia, som er perfekt egnet til vores industriledende vindmøller, siger Peter Cowling, der er salgschef for Vestas i Australian og New Zealand, i meddelelsen.

Investeringer i vedvarende energi er hastigt voksende i Australien. Det australske energiselskabs partnerskab med danske Vestas er selskabet første direkte investering i et projekt af den karakter, skriver Alinta Energy i pressemeddelelsen.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder