Vestas: SEB begejstret for flot regnskab - anbefaler nu at købe aktien

Udgivet den 12-08-2020  |  kl. 11:39  |  

Analytikerne hos SEB Equities er begejstrede over det regnskab for andet kvartal, som Vestas præsenterede tirsdag morgen, og har efterfølgende hævet anbefalingen af aktien til "køb" fra "hold" - og kursmålet til 1050 kr. fra 870 kr.

Finanshuset fremhæver blandt andet Vestas' prognose for 2020 som et af højdepunkterne, og en bugnende ordrebog reducerer risici.

Samtidig vurderes det, at Vestas kommer til at nyde godt af grønne hjælpepakker efter covid-19, og SEB har i sine estimater nu lagt ind, at vindmølleproducenten i 2022 kommer til at nå sit mål om en EBIT-margin før særlige poster på 10 pct.

- Vi har hævet vores estimater og ændrer anbefalingen til "køb" efter et stærkt regnskab for andet kvartal og tegn på, at Vestas modsat sine konkurrenter næsten ikke ser nogen påvirkning fra covid-19, skriver SEB i analysenotatet.

Mens finanshuset forholder sig undrende, i forhold til hvordan Vestas skulle kunne nå en EBIT-margin i Power-forretningen i andet halvår på 39 pct., så fortsætter SEB med at synes om udsigterne på længere sigt og vurderer, at Vestas er den bedst positionerede vindmølleproducent på markedet.

- Vi er imponerede over, at Vestas kan vente samme 2020-omsætning som før covid-19, mens de to hovedkonkurrenter fortsætter med at kæmpe med lavere marginer og vækst, noterer SEB.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Research❯  Shares❯  Upgrade❯ 

Relaterede nyheder