Vestas sprudler på ordreoptimisme efter skatteafklaring i USA

Udgivet den 15-05-2023  |  kl. 12:06  |  
Arkiv: Foto

Aktien i Vestas er tordnet i vejret med næsten 9 pct. samlet fredag og mandag, efter at de amerikanske skattemyndigheder fredag kom med en foreløbig vejledning til, hvordan udviklere af vedvarende energiprojekter sikres adgang til de ekstremt gunstige støtteordninger, som politikerne i Washington vedtog i 2022 i lovpakken The Inflation Reduction Act.

Amerikanske Internal Revenue Service (IRS), som administrerer og håndhæver de føderale skattelove, offentliggjorde fredag en initial vejledning i forhold til, hvor meget af et projekt, der skal være produceret lokalt, for at blive tilskudsberettiget.

Foreløbigt er der tale om en hensigt fra IRS om "at foreslå indledende vejledning vedrørende anvendelsen af de regler, som skatteydere skal opfylde for at kvalificere sig til bonuskreditbeløbene for indenlandsk indhold og de tilhørende krav til registrering og certificering."

En afklaring af betingelserne for at få adgang til støtteordningerne, har været længe ventet - og kan for alvor åbne for ordresluserne.

- Vi har lovgivningen på plads, men inden vi har specifikationerne på plads, så ved kunderne ikke præcist, hvordan de skal agere for at få det tilskud, som de er berettiget til. Det er ligesom adgangsbilletten til at sætte skub i ordrerne.

- Vi har hørt fra GE og egentlig også fra Vestas, at kunderne bare står og tripper - de skal bare vide præcist, hvordan projekterne skal opføres, så de får størst muligt tilskud. Derfor er vejledningen fra IRS rigtigt godt nyt, siger aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank til MarketWire.

Han betegner udsigterne for det amerikanske vindmøllemarked som "fantastisk".

- Det er jo bedst illustreret ved, at de europæiske politikere er mere eller mindre i panik, fordi de er bange for, at alle investeringerne flytter derover. Det er de jo fordi, det bare er blevet ekstremt gunstigt i USA. Der er nogle ekstremt stærke år derovre for og de andre vindmølleproducenter derovre, siger Jacob Pedersen.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯