Vestas: Vineyard vil fordoble Massachusetts-projekt

Udgivet den 23-08-2019  |  kl. 23:55  |  

Vineyard Wind LCC, der blandt andet er ejet af Copenhagen Infrastructure Partners (CIP), har ikke tænkt sig at droppe et projekt på 800 megatwatt ud for Massachusetts kyst, selv om det tidligere på måneden blev forsinket.

Næ, selskabet bag projektet, vil i stedet fordoble størrelsen på projektet til 1600 megawatt i en foreslået anden fase.

Det skriver Bloomberg News.

Anden fase har fået det originale navn "Vineyard Wind 2", og selskabet "glæder sig meget" over at foreslå det udvidede projekt, skiver Vineyeard Wind LCC's administrerende direktør, Lars Pedersen, i en mail, ifølge Bloomberg News.

Den nye fase har endnu ikke en foreslået tidslinje, men den første del skulle efter planerne have været klar i starten af 2022.

Vineyard Wind LCC udskød ellers tidligere i august første fase på indtil videre ubestemt tid, da den amerikanske indenrigsminister, David Bernardt, krævede en ekstra miljøundersøgelse efter klager fra lokale og fra den amerikanske fiskeriforening.

- Det er klart, at timingen af sådan en analyse ikke er forenelig med den originale tidslinje, som er blevet kommunikeret til Vineyard Wind siden marts 2018, som Vineyard Wind anvendte til at bygge sin leveranceplan på, hed det den 12. august fra selskabet.

- Med denne udvikling må aktionærerne revidere projektet, da den oprindelige tidsplan ikke længere er mulig.

Vineyard Wind LCC har valgt MHI Vestas som foretrukken leverandør til selskabets første fase på 800 megawatt.

Vineyard Wind er det første af en række planlagte store offshore-projekter, og danske Ørsted vandt så sent som i juli en udbudsrunde i New York, som giver koncernen retten til at forhandle opførelsen af et havvindprojekt på 880 megawatt.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
13/09/19

 
9,77%
 
13/09/19

 
7,36%
 
13/09/19

 
4,49%
 
13/09/19

 
4,15%
 
13/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder