Vestas/Jyske Bank: Indtjeningen er ikke fulgt med kursudvikling

Udgivet den 14-01-2021  |  kl. 10:09  |  
V164 Vindmølle - Kilde: Venligst udlånt af Vestas

Vestas-aktien er den seneste tid stukket afsted, men uden at indtjeningsforventningerne er fulgt med i samme tempo.

Sådan lyder vurderingen fra Jyske Bank, som derfor sænker sin anbefaling til "sælg" og peger på en række problemer, som Vestas potentielt kan løbe ind i.

- Det har bragt prissætningen op i et rekordhøjt niveau, som vi har svært ved at retfærdiggøre, særligt set i lyset af udsigten til en relativt beskeden omsætningsvækst de næste 2 år, lyder det fra Jyske Bank.

Samtidig ser Jyske Bank en risiko for, at regnskabet for fjerde kvartal kan gå hen og skuffe en anelse, da fragtraterne er kørt kraftigt op, ligesom at stålpriserne den seneste måned er eksploderet.

Det vil alt andet lige give modvind på marginsiden i 2021. Ligesom også integrationen af MHI Vestas vil være "marginudvandende" ifølge Jyske Bank.

Jyske Bank fremhæver, at Vestas er steget med 130 pct. det seneste år. Det har resulteret i en kraftig multipel-ekspansion, hvor Vestas i øjeblikket handler på et rekordhøjt P/E-niveau, der angiver, hvor meget man som investor betaler for en krones overskud efter skat.

Et niveau, som dog er svært at retfærdiggøre, mener Jyske Bank.

- For at retfærdiggøre den nuværende kurs skal Vestas levere en gennemsnitlig årlig omsætningsvækst på over 12 pct. frem mod 2030 og en EBIT-margin på over 10 pct., skriver Jyske Bank.

Men set i lyset af, at den amerikanske skatterabatordning, PCT-ordningen, står over for at skulle udfases, vil installationsniveauet på landbaseret vind komme til at falde hen over de kommende år. Det kan altså være med til at trække i den forkerte retning for Vestas-aktien.

Ifølge Bloomberg vil installationsniveauet falde med 9 pct. frem mod 2023.

Jyske Bank har et kursmål på 1050 kr. I torsdagens marked falder Vestas-aktien 0,7 pct. til 1447,50 kr.

/ritzau/FINANS

Jeppe Boysen Karlsson

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder