Vestas/SHB: Kunderne tror nu på Vestas offshoreevner

Udgivet den 27-11-2013  |  kl. 09:59  |  

Vestas renommé på offshoreområdet har fået et tiltrængt løft af joint venture-aftalen med Mitsubishi Heavy Industries. Det mener svenske Handelsbanken, der efter EWEA-offshorekonferencen i Frankfurt skruer op for sine forventninger til salget af den kommende V164-offshoremølle.

- Vestas har ikke været set som en troværdig spiller på offshore-vindmarkedet - med god grund. Men efter at have talt med en række vigtige elselskaber, projektudviklere og finansieringsspillere ved konferencen, mærkede vi en påfaldende ændring i opfattelsen, skriver Handelsbankens analytiker i en kommentar oven på sidste uges EWEA-sammenkomst.

- Vi har derfor nu tillid til, at Vestas og Mitsubishis joint venture vil sikre sig en betydelig position inden for offshorevind, et marked der i øjeblikket domineres af Siemens, tilføjer analytikeren.

Handelsbanken tror, at Vestas i løbet af de næste 12-15 måneder kan få sine første ordrer på V164-møllen, der inden for de næste måneder vil blive installeret i en prototypemodel ved Østerild i Thy.

De nye udsigter får Handelsbanken til at indregne joint venture-selskabet, som Vestas ejer 50 pct. af, i værdiansættelsen af Vestas-aktien. Alt i alt fastholdes kursmålet 190 kr. og anbefalingen "akkumulér" dog.

I en sidebemærkning nævner analytikeren desuden, at branchen ikke er ved at panikke over den tyske regerings varsling af et serviceeftersyn af støtteordningerne til vindenergi.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk