Vind: Fem canadiske parker på samlet 763 MW har været under hammeren

Udgivet den 18-12-2018  |  kl. 08:56  |  

Den canadiske provins Alberta har efter en auktion tildelt kontrakter til fem vindmølleprojekter med en samlet kapacitet på 763 megawatt (MW).

Kontrakterne er indgået til en gennemsnitlig pris på 39 canadiske dollar per megawatt-time, hvilket er lidt over prisen på 37 canadiske dollar, som projekter med en kapacitet på 600 megawatt blev kontraheret til ved Albertas første vedvarende energiauktion for et år siden.

Det skriver Recharge News.

De største vindere under auktionen blev Potentia Renewables, Transalta og EDF Renewables, som tilsammen sikrede sig 715 MW af den samlede kapacitet, mens Capstone Infrastructure fik kontrakt på et mindre projekt.

Aftalerne omfatter EDF's møllepark Cypres på 202 MW, Transaltas Windrise på 207 MW og Potentias to projekter Jenner-komplekset og Stirling på henholdsvis 193 MW og 113 MW. Derudover har Capstone fået en kontrakt på opførelse af Buffalo Atlee-projektet på 48 MW.

I modsætning til den første auktion i Alberta for et år siden var der i anden auktionsrunde krav om at inkludere en ejerandel af projekterne på minimum 25 pct. til områdets urbefolkning. Projekterne opføres derfor i partnerskab med forskellige grupper af det oprindelige folk.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder