Wall Street-banker står til at misse indtjening fra Aramco-børsdebut

Udgivet den 19-11-2019  |  kl. 14:52  |  

Store amerikanske banker som Goldman Sachs og Morgan Stanley står til ikke at få del i de gebyrer, der vil være ved salget af aktierne i Saudi-Arabiens nationale olieselskab, Saudi Aramco, der er på vej på børsen.

Det skyldes, at Saudi-Arabien har valgt ikke at markedsføre emissionen af aktierne i oliegiganten uden for Mellemøsten, skriver Bloomberg News.

Mediet kunne tilbage i oktober fortælle, at selskabet ventede at betale samlede gebyrer på mellem 350 og 450 mio. dollar til banker, advokater og andre.

Mandag skrev Financial Times, at Saudi-Arabien har opgivet planerne om formelt at markedsføre aktierne i det statsejede olieselskab uden for kongeriget og dets Golf-naboer. Det er det seneste tegn på reducerede ambitioner for børsintroduktionen.

Beslutningen om at aflyse roadshowet er et nederlag for Saudi-Arabien, som nu vil forsøge at skaffe 25 mia. dollar gennem børsintroduktionen. Det er kun en brøkdel af de 100 mia. dollar, som de saudiarabiske myndigheder tidligere søgte, skrev avisen.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder