Zealand vil udfordre Novo på markedet for fedmemedicin - citat

Udgivet den 22-05-2017  |  kl. 07:18  |  
Novo Nordisk - Hovedkontor

Efter et par år med hemmelighedskræmmeri løfter det danske biotekselskab Zealand Pharma sløret for en stor satsning på et nyt lægemiddel mod fedme.

Det skriver Berlingske Business.

I samarbejde med den tyske familievirksomhed Boehringer-Ingelheim, der er på størrelse med Novo Nordisk, satser Zealand på at komme ind på et marked, som især i USA rummer et næsten ubegribeligt potentiale.

- Vi har arbejdet hårdt og fokuseret på projektet de seneste par år, men da Boehringer er et familieselskab og ikke har samme oplysningspligt som en børsnoteret virksomhed, har vi ikke kunnet sige noget før, siger Zealand Pharmas topchef, Britt Meelby Jensen, til Berlingske Business.

Zealand vil senere i år sende midlet videre til den fase, hvor det skal afprøves i mennesker.

Der er lang vej endnu til markedet for Zealand og den tyske partner, men ifølge Britt Meelby Jensen viser de prækliniske studier overbevisende vægttab.

Hvis Zealand kommer hele vejen til målstregen med sit middel, vil selskabet komme i skarp konkurrence med Novo Nordisk, som sidder tungt på det afgørende amerikanske marked.

Novo lancerede for godt to år siden sit første fedmemiddel, Saxenda, i USA - med stor succes. Fra 2015 til 2016 steg salget af Saxenda med 245 pct., oplyser Berlingske Business.

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Relaterede nyheder