900.000 bankkunder på blockchain-teknologi

Udgivet den 22-06-2021  |  kl. 11:51  |  

Mens banksektoren slås med den nye teknologi, har en dansk-norsk virksomhed allerede mere end 900.000 bankkunder i en blockchain-drevet mobil app.

- Der er næppe nogen anden i hele verden, der har så mange bankkunder og kundeforhold i en løsning, der udelukkende er baseret på blockchain-teknologi. Her er vi i front, og det er vi faktisk ret stolte af, siger Jens Glasø, CEO for SPENN Technology A/S.

Siden 2015 har Glasø og hans firma Blockbonds, et datterselskap af det danske selskab SPENN Technology A/S, udviklet en mobil bank app, der har opnået stor succes i Rwanda, Zambia og Tanzania - og som også er lanceret på Filippinerne.

- Vi har lavet MobilePay til Afrika og Asien - for at sige det enkelt. Vores mobilbank-app reducerer omkostningerne ved pengeoverførsler fuldstændigt. At sende penge til familien eller betale for en tjeneste er sindssygt dyrt i mange afrikanske lande. Det ændrer vi fuldstændigt med vores løsning, siger Glasø.

Meget af forklaringen ligger i anvendelsen af ​​blockchain-teknologi. Det giver et særdeles stærkt grundlag i form af lavere omkostninger, i forhold til de konventionelle bankers komplekse IT-værktøjer og IT-afdelinger.

- Ved at udvikle og turde bruge ny teknologi, så hjælper vi med at ændre det økonomiske landskab på de markeder, vi driver forretning i. Vi er en seriøs udfordrer til det traditionelle bank system og finansielle industri på flere fronter, og det er gode nyheder for mennesker som i forvejen har svære vilkår. Vi stræber efter at alle skal betale så lidt som muligt for finansielle tjenester, siger Glasø.

Banksystemet i de lokale markeder er struktureret således, at når penge overføres mellem to personer, som benytter forskellige banker, skal pengene flyttes fra en bank til en anden hver eneste dag når dagen er omme. Beløb skal afstemmes, og det kræver alt sammen energi og tid. Med andre ord: det er omkostningstungt for bankerne at holde styr på alle forhold.

- Vi løser dette ved at samle alle SPENN-brugere på en fælles konto, og derefter administrerer vi kontoen ved hjælp af blockchain-teknologi. Blockchainen - det vil sige kæden af informationer holder styr på, hvem der ejer pengene på denne konto og hvor meget. Pengene flytter sig ikke, og dermed fjerner vi de fleste af bankernes omkostninger, siger Glasø.

- SPENN åbner for nye muligheder for de 1,7 milliarder mennesker, som i øjeblikket er sat uden for det finansielle system og de fordele det normalt giver. Men når en bruger forlader det kontantbaserede samfund og går ind i den digitale finansielle verden som vi leverer, så starter der også en vej ud af fattigdom, siger Glasø.

Udgivet af: SPENN Technology