Mobile payment app løftede bank til en af de store i markedet

Udgivet den 16-06-2021  |  kl. 10:30  |  

De dansk-norske fintech selskaber SPENN Technology A/S og Blockbonds AS har gjort en udfordrerbank i Rwanda til en af ​​landets største.

SPENN Technology A/S og Blockbonds A/S har leveret 300.000 nye kunder til I&M Bank med hovedkvarter i den rwandiske hovedstad Kigali.

MobilePay i Danmark og Vipps i Norge indtog en dominerende stilling på rekordtid. I Rwanda har SPENN-appen haft en stærk indflydelse.

- SPENN har gjort det muligt for os at oprette nye kunder på en meget omkostningseffektiv måde. Det har givet utrolige resultater, siger Robin Barstow, direktør for I&M Bank Rwanda.


Robin Barstow, direktør for I&M Bank Rwanda

- Før samarbejdet med SPENN havde vi 30.000 private kunder. De tre store banker havde en million, en halv million og 400.000 kunder. Efter halvandet år med SPENN har vi fået 300.000 nye kunder, og pludselig er vi en af ​​de store, siger Barstow.

Han roser SPENN for løsningen til de mennesker, der har svært ved at få en almindelig bankkonto. Årsagen er, at de har få penge, og at omkostningerne ved at etablere og vedligeholde kundeforholdet er større, så bankerne ikke ønsker dem som kunder.

- At inkludere mennesker i det finansielle system er et skridt på vej ud af fattigdom. For Rwanda, som har sat sig som mål at blive et mellemindkomstland inden 2050, tilbyder SPENN nu tjenester, der traditionelt tilhører middelklassen. Det flugter godt med de rwandiske myndigheders planer, siger Barstow.

SPENN reducerer også omkostninger til finansielle tjenester, såsom pengeoverførsler.

- I de dele af verden, hvor mange har lidt, betyder det meget, at omkostningerne ved at flytte penge fra en konto til en anden er meget lave. SPENN-appen løser dette problem, siger Barstow.

Rwanda er det marked, hvor SPENN har været aktive længst.

- Rwanda er et spændende og vigtigt marked for os. Vi fokuserer stærkt på tilstedeværelse med egen organisation og ledelse lokalt i de lande, hvor vi opererer. Og Rwanda er ingen undtagelse. Der har vi for øjeblikket 62 ansatte, siger Jens Glasø, CEO for SPENN Technology A/S.

SPENN brugerinterface 

Udgivet af: SPENN Technology