SPENN fortsatte væksten i 1. halvår 2022 - omsætningen steg fra 0,2 til 70,3 mio

Udgivet den 12-08-2022  |  kl. 07:50  |  

SPENN-koncernen fortsatte væksten i 1. halvår 2022.

Omsætningen for perioden blev på 70,3 mio. kr. - op fra 0,2 mio. kr. i samme periode i 2021.

Bruttoresultatet blev på 8,2 millioner kroner - en stigning fra 0,03 millioner kroner i samme periode i 2021.

Væksten er primært drevet af Zambia og bidraget fra købet af Kazang Zambia Ltd, som fortsætter med at vokse. Synergierne ved opkøbet bidrager løbende til væksten i omsætningen i SPENN Zambia. Ved at kombinere alle operationer er SPENN Group tæt på at nå break-even i Zambia, og organisationen vedtager lignende strategier for at fremskynde væksten på de andre SPENN-markeder.

"Nedturen på de globale sikkerhedsmarkeder er en skarp kontrast til, at SPENN-indtægterne er væsentligt højere end for et år siden," siger Jens Glaso, CEO for SPENN Technology.

Omsætningen år-til-år er på de tre SPENN-markeder steget som følger: SPENN Rwanda: +700 % SPENN Zambia: +600 % SPENN Tanzania: +395 %

SPENN-koncernen rapporterede et underskud på 21,6 millioner kroner for 1. halvår 2022 sammenlignet med et underskud på 34 millioner kroner i samme periode i 2021.

"Vores fantastiske jordbesætning på alle operationelle markeder fortsætter med at opbygge en base af SPENN-brugere, -virksomheder og -agenter. De bygger løbende partnerskaber med private og statslige enheder for at inkludere flere mennesker i det finansielle system og for at tilbyde produkter og tjenester, der er overkommelige for almindelige mennesker og rentable for SPENN," siger Glaso.

I løbet af første halvår af 2022 meddelte SPENN, at virksomheden i øjeblikket arbejder på at komme ind på nye markeder. Blandt de nye markeder er Nigeria.

"Som det mest folkerige land på det store afrikanske kontinent, har Nigeria mere end 200 millioner indbyggere og en årlig vækstrate på cirka 5 millioner mennesker. Det er virkelig et spændende sted at udrulle SPENN produkter og tjenester," siger Glaso.

SPENN Technology A/S er noteret på Nasdaq First North Growth Market Denmark. Ticker-kode: SPENN

Du kan få yderligere investor relations info om SPENN på: investor.spenn.com

 

 

Udgivet af: jfa@npinvestor.dk