SPENN's joint venture med regeringen i Nigeria er klar til udrulning

Udgivet den 02-11-2022  |  kl. 15:22  |  

NASENI-SPENN selskabet og partnerskabet er officielt lanceret og klar til at foretage nationale udbetalinger og overførsler til borgere på vegne af den nigerianske regering. 

NASENI-SPENN er et joint venture mellem Nigerian National Agency for Science and Engineering Infrastructure (NASENI - det nigerianske nationale agentur for videnskab og ingeniørinfrastruktur) og SPENN Technology, som er blevet etableret for at levere et co-branded digitalt udbetalingsværktøj og forbrugerapp specifikt til lønninger, pensionsudbetalinger, social overførsler, produktion og landbrugsstøtte. NASENI ledes af den nigerianske regering, og dens bestyrelse ledes af Nigerias præsident.

SPENN Nigeria, som er et fuldt ejet datterselskab af SPENN Technology A/S, har en ejerandel på 70% i NASENI-SPENN, og NASENI har en ejerandel på 30%.

Ved at trække på sin omfattende erfaring med at udvikle og implementere finansielt inkluderende bank- og finansløsninger, vil SPENN licensere deres eksisterende produkt "SPENN Flow" til NASENI-SPENN, hvilket vil gøre det muligt for offentlige myndigheder at overføre midler til modtagere direkte til deres NASENI-SPENN mobile wallet - dvs. en digital konto som er tilgængelig via SPENN's mobilapp løsninger. Dette forventes at sænke omkostningerne ved statslige betalinger betydeligt, samtidig med at man får indtægter fra produkter og værdiskabende tjenester i NASENI-SPENN-appen. I stor skala vil dette være en betydelig indtægt for NASENI-SPENN og indirekte for SPENN Nigeria og SPENN Technology A/S.

NASENI-SPENN er målrette tre segmenter; Regeringsorganer, der ønsker at udbetale lønninger, overførsler og pensioner. Banker, der har en andel i det nigerianske betalingslandskab, og Modtagere af sådanne offentlige ordninger. Fase 1 er planlagt til at blive lanceret i februar 2023 -  forud for det kommende nigerianske generalvalg med en udrulning til 10 millioner modtagere umiddelbart derefter. I øjeblikket modtager cirka 80 millioner borgere en eller anden form for udbetaling.

"NASENI-SPENN er en game-changer for SPENN i Nigeria. Det vil i høj grad accelerere indtrængen af ​​SPENN-produkter og -tjenester på det største afrikanske marked," siger Jens Glaso, CEO i SPENN Technology A/S.

For at borgere kan modtage deres udbetaling, skal de downloade og bruge NASENI-SPENN-appen eller via USSD fra deres feature-telefoner.

"På rekordtid vil Nigeria være et dominerende marked for SPENN-produkter og -tjenester. Tilbagevendende offentlige betalinger giver et meget loyal kundegruppe, som ikke kun vil bruge vores app, men også er meget interesseret i at lære mere om andre finansielle tjenester fra SPENN," siger Glaso.

Det digitale udbetalingsværktøj SPENN er baseret på en teknologi, der oprindeligt blev udviklet til et FN-projekt i 2018, hvor SPENN bistod med at yde distribueret økonomisk nødhjælp til flygtninge i flygtningelejre.

Udgivet af: jfa@npinvestor.dk