Ny direktør for forskning og udvikling i ALK-Abelló
Den 38-årige læge Henrik Jacobi tiltræder 1. december 2003 som ny direktør for forskning og udvikling (EVP, Research & Development) i ALK-Abelló.
Henrik Jacobi har arbejdet hos ALK-Abelló siden år 2000 og kommer fra en stilling som leder af ALK-Abellós biologiske allergiforskning. Her har han bl.a. haft ansvar for opbygningen af en række nye kompetencer inden for blandt andet cellebiologi og genetiske analyser. Henrik Jacobi har desuden været involveret i alle virksomhedens Pipeline-projekter samt i udarbejdelsen af ALK-Abellós nuværende forsknings- og udviklingsstrategier.
Henrik Jacobi har tidligere arbejdet som forsker ved allergiklinikken på Rigshospitalet i København, hvor han blandt andet har beskæftiget sig med diagnose og behandling af allergiske sygdomme, herunder praktisk behandling af et stort antal patienter med allergivaccination. Derudover har Henrik Jacobi bidraget til faglige lærebøger og adskillige videnskabelige publikationer inden for allergiområdet.
Henrik Jacobi afløser Torbjørn Bjerke, som den 1. januar 2004 tiltræder som adm. direktør for det svenske biotekselskab Biolipox, der ikke arbejder med konkurrerende produkter i forhold til ALK-Abelló.
- Jeg glæder jeg mig meget til at byde Henrik Jacobi velkommen i ALK-Abellós direktion. Ud over at være velbevandret i allergividenskab og allergibehandling har han dokumenteret stærke lederegenskaber som ansvarlig for ALK-Abellós afdeling for biologisk forskning. Henrik Jacobi har den helt rigtige profil til at videreføre virksomhedens tradition for solid videnskabelig og praktisk indsigt i allergibehandling, bl.a. fordi han som læge selv har behandlet patienter med vores produkter, siger ALK-Abellós administrerende direktør, Jens Bager.
Den biofarmaceutiske virksomhed ALK-Abelló er en del af Chr. Hansen Gruppen og verdens førende selskab inden for allergivaccination. Allergivaccination er en dokumenteret effektiv behandling, der kraftigt nedsætter eller helt fjerner patientens allergiske symptomer og behovet for traditionel, symptomdæmpende medicin. Allergivaccination har desuden en langtidseffekt, der fortsætter efter behandlingen er afsluttet. Allergivaccination udføres i dag hovedsagelig af speciallæger i form af regelmæssige subkutane injektioner.
ALK-Abellós vigtigste forsknings- og udviklingsstrategi går ud på at overføre behandlingsprincippet bag allergivaccination til hurtigt opløselige tabletter, der lægges under tungen. Denne meget brugervenlige behandlingsform vil kunne ordineres af både speciallæger og praktiserende læger, og det forventes, at tabletten kan tages af patienterne selv derhjemme. Dermed kan behandlingen tilbydes langt flere patienter end i dag.
Mest læste lige nu
Seneste nyheder
- 1 af 1182
- næste ›