Kreditspændet på Emerging Markets i all-time-low
NetPosten bringer i samarbejde med Jyske Bank kommentarer til Emerging Markets:
Kreditspændet på Emerging Markets har nået rekordlave niveauer, da store inflows rapporteres på fornyet risikovillighed hos investorerne. Således er VIX-indekset (aktievolatilitet) de seneste dage faldet igen efter at have været pænt oppe se dagens graf.
For europæiske investorer er det dog en smule surt p.t. at se de forskellige valutakryds i og med, at det seneste USD-fald har trukket de lokale valutaer ned over for EUR. Vi tror dog fortsat på en stigende USD, så disse niveauer kan absolut være attraktive niveauer for investorer til at supple-re i de valutaer, der ligger i vores modelportefølje: TRY, MXN, BRL, ZAR og HUF.
Asien:
Kina: Økonomien voksede med +9,9 % å/å i 4. kvartal 2005, hvilket var over forventningerne på +9,5 % å/å. Endvidere blev 3. kvartal 2005 revideret op til +9,8 % å/å fra +9,4 % å/å. Så der er fortsat gang i hjulene i Kina, hvilket alt andet lige fortsat vil understøtte råvare- og energipriser.
Latinamerika:
Argentina: Venezuela fortsætter med at "finansiere" Argentina. Igen er det Boden 12, der bliver købt - denne gang for USD 312,4 mio. Risikoen for de korte argentinske USD obligationer er, at Venezuela på et tidspunkt dumper obligationerne i markedet.
Brasilien: Der er lukket i dag på grund af lokal helligdag. I går annoncerede præsident Lula, at den nye mindsteløn vil blive hævet til BRL 350,- pr. måned fra april, hvilket er højere end ventet. Det fører til øgede offentlige udgifter på BRL 4,6 mia. Selvom det ikke vil afspore det offentlige budget, er det dog en smule negativt. I dag vil der i højesteret muligvis blive vedtaget en lov, der har den implikation, at parlamentsvalget til oktober kan blive mere fragmenteret. Det ligger no-get ude i fremtiden. Vi fastholder vores positive holdning til BRL og BRL-aktiver.
Mexico: Bedre end forventet data på kerneinflationen (CPI, eksklusiv fødevarer og energi) un-derstøtter markedets forventning om en rentenedsættelse på 50bps ved fredagens møde i Banxi-co. Den lavere inflation var blandt andet drevet af et fald i løninflationen, hvilket ellers har været centralbankens bekymring på det seneste. Den relativt stærke MXN(er steget med 5 % overfor USD de seneste 3-4 måneder) er også med til at påvirke inflationen i nedadgående retning. End-videre så vi i går, at underskuddet på handelsbalancen for december 2005 overraskende viste et fald til USD 1,2 mia., hvor der var ventet USD 1,9 mia. Flotte eksporttal. Det lave inflationstal fik det 10-årige rentespænd til USA at falde til +355bps. Så sent som for 8 måneder siden lå dette i +650bps! Her er lukkepriser på vores 0-kuponer, MBONORs: 2011: 6,353 (7,81 %) / 6,436 (7,60 %); 2023: 2,224 (8,59 %) / 2,260 (8,50 %); 2024: 2,024 (8,65 %) / 2,056 (8,56 %).
Peru: Var en af de stærke performere i går. Om det skyldes tilsmudsning af den nationalistiske præsidentkandidat Humala skal være usagt, men faktum er, at der muligvis bliver etableret en undersøgelse af hans rolle i en sag, hvor han skulle have overtrådt menneskerettighederne tilba-ge i 1992, hvor han var leder af en militærbase.
Afrika & Mellemøsten:
Sydafrika: I dag kl. 10.30 kommer der inflationstal. Der er ventet +3,8 % å/å overordnet og +3,9 % å/å i den underliggende inflation.
Irak: 2028-udstedelsen blev i forgårs frigivet til handel. Et udbud i fredags var omkring 70.00, ca. 470bps over UST. I går var der bud på 73,25 svarende til 424bps i kreditspænd. Argentina på in-deksniveau handler ca. 450bps over UST til sammenligning og er rated B-. Irak har ikke bedt om en kreditvurdering endnu. Udviklingen viser lidt, hvor "irrationel" markedet kan handle. Der er stor efterspørgsel efter nye produkter, højere diversifikation og høje renter.
Mest læste lige nu
Seneste nyheder
- 1 af 1182
- næste ›