Alm. Brand Bank - Rente- og Valutakommentar
NetPosten bringer i samarbejde med Alm. Brand Bank dagens kommentarer til markedet:
Obligationer:
Onsdag kravlede markedet højere op, samtidig med at de danske realkreditobligationer stadig bløder oven på sidste uges rentestigning. De afdragsfrie 5% 2038 lå skræmmende tæt på kurs 100 og dermed en åbning af serien, hvilket alt andet lige vil være med til at skubbe 5% 2035 endnu længere ned. Stat-realspændet er kørt en smule ud her fra morgenstunden og ligger i 8,63 som den første indikation.
Fra Euroland kom der lidt dårligere nøgletal fra Tyskland i går, hvilket både gælder privat og offentligt forbrug samt offentlige investeringer. De lidt dårligere nøgletal har givet været med til at presse de europæiske renter lidt ned. Fra Frankrig og Italien var der henholdsvis privatforbrugs- og forbrugertillidstal, som begge overraskede positivt, hvilket alt andet lige er med til at understøtte de opjusterede vækstprognoser fra ECB. Her torsdag morgen er der kommet GFK forventninger fra Tyskland, som er bedre end sidste gang. Konklusionen må samlet set være, at der stadig forventes større økonomisk aktivitet i eurozonen, hvilket ventes at give en rentestigning fra ECB i marts.
Fra USA kom der inflationstal, hvilket ikke gav anledning til et yderligere pres på Fed i retning af rentestigninger. Hældningen på rentekurven var i går ved lukketid -15 basispunkter mellem de 2-10-årige renter. Det må alt andet lige ventes, at den inverse rentekurve vil blive endnu stejlere i den kommende fremtid.
Valuta:
Dollaren handlede onsdag i et snævert interval. De amerikanske forbrugerpriser steg med 0,7% (4,0% år-til-år) i januar mod ventet 0,5%. Kerneinflationen (uden fødevarer og energi) viste en mindre vækst på 0,2% i januar og 2,1% år-til-år. Reallønnen faldt med 0,2% i januar og et fald på 0,4% på årsbasis. Tallene kunne dog ikke give en retningspil for dollaren. EUR/USD åbner op her til morgen omkring 1,1910 (DKK 6,2640).
Japan havde i januar et handelsunderskud på JPY 348.9 tril. mod et overskud på JPY 911.9 tril. i december. Det er første underskud i fem år og blot 3. underskud i 20 år. Japans industriindeks for 4. kvartal steg 1,1%. JPY blev styrket over dagen og fortsætter her til morgen, hvor EUR/JPY handler 139,96.
Væksten i Tyskland er på 0% i 4. kvartal mod 0,6% i 3. kvartal og er under forventningerne. Det giver en samlet vækst for 2005 på 1% og et budgetunderskud på 3,3% af BNP, ifølge en økonomisk rapport fra regeringen. Tyskland sigter mod at reducerer budgetunderskuddet til 2,5% i 2007 blandt andet som følge af en forhøjelse af momsen fra 16% til 19% i 2007. Industriordrerne i Eurozonen steg 2,5% i december, svarende til 7,1% på årsbasis. Betalingsbalancen i Eurozonen viste et underskud på EUR 5,3 mia. i december mod EUR 9,5 mia. i november. På positivsiden viste det franske privatforbrug en vækst på 0,9% i januar mod ventet 0,8%. Euroen handles også i snævert interval.
Referatet fra Bank of England d. 9. februar viste, at der er et flertal på 8 mod 1 for at holde renten uændret. Nickell stemte for en reduktion på grund af væksten i arbejdsløsheden. Pundet viste ikke de store bevægelser og handler aktuelt i GBP/DKK 10,9230.
Olien faldt onsdag og handler her til morgen omkring USD 60,78 USD pr. tønde.
I Skandinavien var der ikke de store nyheder. Den svenske krone styrkede sig henover onsdagen. Riksbanken har kl. 08.00 hævet renten med 25 bp til 2,00%, hvilket er indiskonteret i markedet. Den svenske krone svækkes dog her til morgen på de efterfølgende kommentarer, hvor Riksbanken taler om vækst i produktiviteten og mindre lønpres. EUR/SEK handler aktuelt i 940.10. Den norske krone blev svækket en smule og handler i NOK/DKK 92.59.
Mest læste lige nu
Seneste nyheder
- 1 af 1180
- næste ›