Thrane & Thrane opnår kontrakt til værdi af 8,5 mio USD

Udgivet den 14-03-2006  |  kl. 12:40  |  

Thrane & Thrane, verdens førende producent af terminaler til mobil satellitkommunikation, har indgået en BGAN Extension kontrakt med Inmarsat, den førende udbyder af global mobil satellitkommunikation. BGAN Extension kontrakten omfatter specifikationer og design til en værdi af 1,9 mio.USD, som forventes færdiggjort i første halvdel af kalenderåret 2006.

En anden del af kontrakten øger værdien, således at den samlede værdi af kontrakten udgør 8,5 mio. USD.

Det fremgår af en børsmeddelelse tirsdag.

Kontrakten dækker opgradering af RAN (Radio Access Network) jordstationerne, så de også kan håndtere de planlagte bredbåndstjenester til maritim (FleetBroadband) og aeronautisk (SwiftBroadband) anvendelse samt til landmobile køretøjer (BGAN).

Kontrakten omfatter endvidere Inmarsats intention om at implementere og teste de nye FleetBroadband, SwiftBroadband og BGAN tjenester på RAN jordstationerne. Denne del af kontrakten har en anslået værdi på 6,6 mio. USD og planlægges færdiggjort i første halvdel af kalenderåret 2007. Den samlede anslåede værdi af BGAN Extension kontrakten for Thrane & Thrane er således ca. 8,5 mio. USD eller ca. 54 mio. kr.

De nye FleetBroadband, SwiftBroadband og BGAN tjenester bliver betydelig hurtigere end de eksisterende Inmarsat tjenester til de maritime, aeronautiske og landmobile markeder, idet de vil give mulighed for overførsel af tale og data med op til 492 kbps. FleetBroadband vil give brugere adgang til dataapplikationer, samtidig med at der gennemføres telefonsamtaler.

SwiftBroadband bliver en revolutionerende in-flight mobiltelefontjeneste, der blandt andet gør det muligt for flypassagerer at foretage telefonopkald, søge på internettet og modtage e-mails på bærbare PC’er, Blackberrys og andre PDA’er. Samtidig med indgåelsen af BGAN Extension kontrakten har Thrane & Thrane besluttet også at indlede udvikling af bredbåndsterminaler til maritim og aeronautisk anvendelse samt til landmobile køretøjer.

Herved vil Thrane & Thrane i de kommende år kunne tilbyde attraktive bredbåndsløsninger inden for alle dets markedssegmenter. Thrane & Thranes terminaler vil blive mindre, lettere og tilbyde brugerne datahastigheder og applikationer, der langt overgår, hvad der er muligt i dag. De nye terminaler baseres på den kerneteknologi, der er udviklet til de landmobile EXPLORER 500 og EXPLORER 700 terminaler.

Thrane & Thrane forventer, at den samlede investering i udviklingen af de nye terminaler over en 2-årig periode i alt vil løbe op i et trecifret millionbeløb. Denne investering er i overensstemmelse med Thrane & Thranes hensigt om at anvende ca. 15 pct. af den årlige omsætning på udvikling af nye, innovative kommunikationsprodukter.

Thrane & Thrane forventer, at selskabets første FleetBroadband og SwiftBroadband samt BGAN løsninger til køretøjer vil blive lanceret samtidig med, at Inmarsat sætter de nye tjenester i kommerciel drift.

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder

17:53 Europa/lukning: Luksusaktierne og mineselskaberne tyngede mest i rødt marked
17:04 Tirsdagens aktier: Skuffende meldinger fra Kina trak Carlsberg til bunds
17:00 Tirsdagens obligationer: Renten dansede på stedet nær højeste niveau i en måned
16:51 Aquaporin nedjusterer: Storkundes manglende ordrer halverer salgsprognosen
16:34 Parken: Storaktionær skyder rygte om købstilbud ned
16:28 Olieprisen er på hælene efter manglende hjælpende hånd fra Kina
15:44 Weightwatchers stiger 17,5 pct. efter tilføjelse af Wegovy-stof til vægttabsprogram
15:40 USA/åbning: Kinesiske aktier falder tungt i ellers grøn start
15:36 Nordfyns Bank opjusterer efter højere kursreguleringer og lavere nedskrivninger
15:01 Ørsted: Equinor er åbne over for enhver styrkelse af selskabet
14:42 USA/tendens: Alibaba går til bunds med landsfæller efter skuffende økonomisk støtte
13:54 Coloplasts anbefaling sænket af Morgan Stanley: Kursen er blevet for høj
13:24 Europa/aktier: Skuffende meldinger fra Kina lægger pres på mine- og luksusaktierne
12:54 ECB-topfolk ser med "åbent sind" på ny rentenedsættelse
12:29 Pepsico nedjusterer vækstprognosen efter svagt tredje kvartal
12:03 Mærsks kursmål reduceres 9 pct. af britisk storbank
11:56 Obligationer/middag: Renten fortsætter nær højeste niveau i en måned
11:37 Aktier/middag: Nedslående nyt fra Kina sender Carlsberg til bunds
11:08 DSV får genoptaget dækning med købsanbefaling og løftet kursmål hos Nordea
10:52 Cheføkonom: Den danske økonomi er i behersket fremgang